מרפסת הצופה לים – SEA VIEW

בתחילת יוני  הושקה במלון הילטון תל-אביב מרפסת הסי ויו (SEA VIEW) ממנה נשקף נוף עוצר נשימה של הים התיכון, מים כחולים, מפרשיות ויכטות

כל הסודות והכללים לעוגת גבינה מוצלחת

מה לא נאמר על עוגות גבינה, גבינות, מעדנים, שמנות, אחוזי שומן איכות גבינה ועוד...כל שנה לקראת שבועות מתחיל המרוץ אחר עוגת הגבינה המוצלחת ביותר, הטעימה ביותר, הגב

ראשי » מתכונים » קינוחים » סלסילות קדאיף

סלסילות קדאיף

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

סלסילות קדאיף


פסקל פרץ-רובין


לפניכם מתכון לסלסילות קדאיף ממולאות גלידת פיסטוק עם פיסטוקים מקורמלים ורוטב וניל

רעיון מצוין להגיש קינוח מרשים לאורחים רבים, כשאת הכול מכינים יום קודם.

קונים את סלסילות הקדאיף בקונדיטוריה מזרחית וגלידת פיסטוקים יש בכל גלידרייה טובה. מכינים את רוטב הווניל והפיסטוקים המקורמלים יום קודם. מה שנשאר הוא להרכיב את המנה ביום האירוח.

אם אי אפשר להשיג סלסילות קדאיף, אפשר להגיש את הקינוח גם בסלסילות מרנג קטנות, שניתן להשיג בקונדיטוריה טובה. מי שלא רוצה להכין פיסטוקים מקורמלים, יכול להשתמש באגוזי פקאן מסוכרים, או בשקדים מסוכרים שניתן להשיג בכל מרכול.

לרוטב וניל:

6  חלמונים

3/4  (כוס (150 גרם xוכר

1  כפית תמצית וניל איכותית

1  כפית קורנפלור

1/2 1   (375 מ"ל) כוסות חלב

1 מיכל שמנת מתוקה

לפיסטוקים מקורמלים:

1 כוס (200 גרם) סוכר

2 כפות מים

200 גרם פיסטוק חלבי מקולף

להגשה:

8  סלסילות קדאיף במילוי שקדים או פיסטוקים (להשיג מוכנות בקונדיטוריות מזרחיות)

8  כדורים (400 גרם) גלידת פיסטוקים, או גלידת וניל

להכנת רוטב הווניל – שמים בקערה את החלמונים, הסוכר, תמצית הווניל והקורנפלור וטורפים 5 דקות לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. שמים בסיר את השמנת והחלב ומביאים לסף רתיחה.

מוסיפים בהדרגה, תוך בחישה, את תערובת השמנת החמה לקציפת החלמונים. מחזירים לסיר ומבשלים על אש קטנה תוך כדי בחישה רצופה עד שהרוטב מסמיך (אסור להרתיח את התערובת). מכבים ובוחשים עוד מספר דקות.

מעבירים את הרוטב לקערה אחרת דרך מסננת רשת צפופה ומצננים. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומקררים (במקרר) לפחות 3 שעות ואפשר במשך לילה.

להכנת הפיסטוקים המקורמלים- פורשים נייר אפייה על משטח עבודה ומשמנים אותו מעט. שמים במחבת את הסוכר והמים, ומבשלים על אש נמוכה עד שהסוכר הופך לקרמל זהוב בהיר.

מוסיפים את הפיסטוקים ומערבבים כך שיצופו בקרמל. מכבים, יוצקים על נייר האפייה לשכבה אחידה ומפרידים בין הפיסטוקים בעזרת שתי כפות. לאחר שהפיסטוקים הצטננו היטב, מפרידים ביניהם ביד.

להרכבת המנה- מניחים מרכזה של צלחת שטוחה וגדולה מרוטב הווניל, שמים במרכז סלסילת קדאיף ובתוכה כדור גלידה, מפזרים מעל ומסביב פיסטוקים מקורמלים ומגישים.

החומרים ל-8 מנות

המתכון מתוך הספר "מתכונים שאספתי בדרך" -בני סיידא





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

לכבוד שבועות מה תעדיפו להכין?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ