בואו לאכול

ספר חדש של מיכל וקסמן המתייחס לא רק לאוכל אלא לזמן שצריך להכנתו.   הרעיון הוא שלא חייבים להזמין

ירקות ממולאים

לכל אחד ישנו הסגנון שלו, אבל בסופו של דבר כולם נפגשים באותה נקודה עם הממולאים שלהם: בריח, בתחושה ובסיפור של בית ומשפחה.   הממולאים מתחברים אסוציאטיבי

ראשי » מתכונים » עיקריות » קציצות ברוטב חצילים קלויים ועגבניות

קציצות ברוטב חצילים קלויים ועגבניות

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

קציצות ברוטב חצילים קלויים ועגבניות


פסקל פרץ-רובין


סיפורו של המתכון: יום אחד שכנתי עליזה דנינו הזמינה אותי לטעום סלט חדש שהכינה. היא מאדה בשמן זית עגבניות, שום ופלפל חריף ואחר כך מוסיפה חציל קלוי ומאדה הכול יחד.

ואז עלה לי רעיון לצרף לסלט הנהדר הזה קציצות בשר ולבשל אותן יחד עם תערובת החצילים והעגבניות – התקבל תבשיל נפלא על בסיס המתכון שלה.

לקציצות:

600  גרם בשר בקר טחון

1  בצל גדול, מגורר גס

1  תפוח־אדמה, קלוף ומגורר דק

1  חופן פטרוזיליה, קצוצה

4  כפות פירורי לחם

1 כפית גדושה בהרט (תערובת תבלינים)

2 ביצים

מלח, פלפל שחור גרוס

שמן, לטיגון חצי עמוק

לרוטב חצילים קלויים ועגבניות:

1/4  כוס שמן זית

6 עגבניות, חתוכות לקוביות קטנות

6 שיני שום, קצוצות

1 פלפל חריף, נקי מגרעינים וקצוץ דק

4 חצילים קלויים, קלופים ומרוסקים גס

1 כף הריסה מתוקה

מלח, פלפל שחור גרוס

להכנת הקציצות-  שמים בקערה את כל החומרים פרט לשמן, ומערבבים. צרים מהתערובת קציצות מוארכות ושמנמנות. מחממים שמן לטיגון חצי עמוק (בגובה 2 ס"מ)  ומטגנים את הקציצות כ-3 דקות מכל צד עד להשחמה.

להכנת הרוטב -מחממים בסיר שטוח ורחב את שמן הזית, מוסיפים את העגבניות, השום והפלפל החריף ומטגנים 10 דקות על אש גבוהה. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים עוד כ-25 דקות עד שנוצר רוטב סמיך.

מוסיפים את החצילים הקלויים, מתבלים במלח ופלפל ובהריסה מתוקה ומערבבים.

להרכבת המנה – מוסיפים לרוטב את הקציצות ו-1/2 כוס מים, מכסים ומבשלים על אש קטנה כחצי שעה – מדי פעם מטלטלים את הסיר כדי שהרוטב לא ייחרך. מגישים חם עם לחם טרי או עם אורז.

החומרים ל-5-4 מנות

המתכון מתוך הספר "מתכונים שאספתי בדרך" -בני סיידא 





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

מהו המרק שלכם ביום חורף קר?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ