סיר ומשטח פינוק במטבח

סירים ומחבתות יוקרתיים   חברת מכסף מקיבוץ ניר עם, השיקה  דור חדש של סירים ומחבתות מת

כל הסודות והכללים לעוגת גבינה מוצלחת

מה לא נאמר על עוגות גבינה, גבינות, מעדנים, שמנות, אחוזי שומן איכות גבינה ועוד...כל שנה לקראת שבועות מתחיל המרוץ אחר עוגת הגבינה המוצלחת ביותר, הטעימה ביותר, הגב

ראשי » מתכונים » ירקות » ירקות טריים » סלט מוצרלה,עגבניות וחומץ בלסמי

סלט מוצרלה,עגבניות וחומץ בלסמי

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

סלט מוצרלה,עגבניות וחומץ בלסמי


פסקל פרץ-רובין


הסיפור שחובק את המתכון הוא:  אגדה מספרת כי גבינת המוצרלה הראשונה נוצרה במפעל קטן בדרום איטליה, כאשר מעט חלב בופאלו נשפך לתוך כד מים רותחים ויצר גבינה טעימה.

 

מקור הגבינה בחבל קמפניה בדרום איטליה, היא עשויה מחלב בופאלו לא מפוסטר ולכן חיי המדף שלה קצרים והיא בשיא טעמה כשהיא טרייה מאוד. עם השנים התפתחו טכניקות פיסטור וקירור שאיפשרו לגבינה חיי מדף ארוכים יותר, ולכן ייצור הגבינה התפשט אל אזורים אחרים באיטליה ובעולם.

 

עד היום מייצרים בחבל קמפניה את הגבינה לפי טכניקות ייצור מסורתיות, שעוברות זה שנים רבות מדור לדור. חלב הבופאלו עשיר בשומן ובחלבון החלב.

 

החלב המוחמץ והמוצק עובר תהליך של ייבוש במתקן צנטריפוגה, וכתוצאה מכך נוצרים חלקי גבינה קטנים הנטבלים במים חמים ומרקמם הופך דומה לזה של גומי.

 

לשים את אותם חלקיקי גבינה לגוש גדול, שאותו ניתן לחתוך לכדורים בגדלים שונים. משרים את הכדורים במי מלח עד לשיווק. בארץ אפשר למצוא מוצרלה מחלב בופאלו ומחלב בקר, עדיף להשתמש במוצרלה בופאלו הכי טרייה שיש.

 

 

 

6  כדורי מוצרלה בופאלו טרייה (כ-100 גרם כל כדור)

6 כפות שמן זית

מלח גס, פלפל שחור גרוס

400  גרם עגבניות שרי מסוגים שונים, חצויות

100  גרם זיתי קלמטה, מגולענים וחצויים

4 כפות עגבניות מיובשות בשמן, קצוצות

1 פלפל חריף, קלוי, קלוף וקצוץ

1/2 כוס עלי בזיליקום, קרועים

2  בצלים ירוקים, קצוצים

1 בצל אדום, חצוי ופרוס דק

2 כפות לימון כבוש, קצוץ

1  כוס קרוטונים איכותיים

 

חומץ בלסמי  (לפי הטעם)

 

 

 

קורעים את כדורי הגבינה לפיסות בינוניות ושמים בקערה. מטפטפים מעל 3 כפות משמן הזית, מתבלים במלח גס ופלפל ומערבבים.

 

שמים בקערה אחרת את יתר החומרים,  מתבלים במלח ופלפל גס, בשמן הזית הנותר ובחומץ הבלסמי. מערבבים בעדינות.

 

מסדרים בצלחת הגשה את הסלט ומניחים מעל את פיסות המוצרלה. מגישים עם פוקצ'ה חמה

 

החומרים ל-6 מנות

 

המתכון מתוך הספר – "מתכונים שאספתי בדרך " -בני סיידא. צילום : פיליפ מטראי





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

לכבוד שבועות מה תעדיפו להכין?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ