בקיצור...

  • מכינים בצק.
  • פותחים את הבצק.
  • מורחים עליו מחומרי המלית
  • מגלגלים ואופים.
  • בוזקים אבקת סוכר ומצננים.

נא להכיר: שף אורן דגן כפיר

אורן התחיל ללמוד  את רזי הבישול והקונדיטוריה במרכז למקצועות הקולינאריה "עושים בישול" לאחר זכייה במקום ראשון בתחרות ארצית .

על נפלאות הקינואה

 אז מה אם אין לה טעם. היא מזינה, מתגמלת, ואם תבשלו אותה נכון ותשקיעו בטעמים שסביבה, הקינואה תהפוך למעדן.       אני זוכ

ראשי » מתכונים » מתוקים » עוגיות » כרוכיות תמרים ואגוזים

כרוכיות תמרים ואגוזים

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

כרוכיות תמרים ואגוזים


פסקל פרץ-רובין


בעקבות הריח

 

מתכון לכרוכיות תמרים טעימות ופשוטות להכנה. מיד כשהן יצאו מהתנור,

 

בני המשפחה הגיעו למטבח לטעום מהרולדות המגרות

 

אחת לכמה זמן אני נתקלת בשאלה איך זה שלא נמאס לי מאפיית עוגות ועוגיות. ואני תמיד עונה שבעיני האפייה היא סוג של פלא – לוקחים מוצרים בסיסיים,

 

יוצרים מהם תערובת כזו או אחרת, יוצקים אותה, שולחים לתנור ובסוף מתקבל מוצר טעים ויפה.

 

במהלך האפייה אני נוהגת להציץ מבעד דלת הזכוכית של התנור כדי לראות את הקסם מתרחש. זה נראה כמו בצק פלסטלינה

 

כשהעיסה או הבצק שהכנסתי לתנור מקבלים חיים וצורה משלהם, ובכל הבית מתפשט ניחוח משכר.

 

ואז מתרחש לו פלא נוסף: כל בני הבית הצעירים, שבדרך כלל מסתגרים בחדרים, פתאום מוצאים סיבה לבקר במטבח,

 

לראות מה מתרחש, ואני מחויכת מהניצחון, מחכה לכולם עם כוס תה מהביל.

 

בחרתי להכין עוגיות נימוחות העשויות מבצק פשוט וקל להכנה. זהו בצק שהולך נהדר עם כל מלית שתבחרו (גם מליות מוכנות הנמכרות בגביעים במרכולים השונים).

 

לעוגיות הללו תמצאו המון גרסאות, והן משתנות בהתאם לסוג הבצק והמלית שבהם תשתמשו, וזו הסיבה שהן נפלאות ומפתיעות כל כך בכל פעם מחדש.

 

הן לא מתוחכמות במיוחד, אבל טעימות מאוד.

 

בעוגיות שלפניכם יצרתי מיקס של שאריות מסוגי מליות שהיו לי במקרר, כמו ממרח תמרים,

 

חלבה, סילאן ואגוזי פקאן גרוסים, ערבבתי הכל עם קינמון ומעט ציפורן, והתוצאה כאן לפניכם.

 

לקראת ט"ו בשבט אני מכינה אותן עם מלית של תמרים או תפוחים ומוסיפה שלל תוספות של פירות מיובשים. לפעמים בשביל העניין אני מגניבה גם ממרח שוקולד.

 

 

בתום ההכנה אפשר לשמור בקופסאות אטומות עד שבועיים – אם תצליחו לשמור ! האמת אצלי

 

בבית הן ממש לא נשמרות אני מכינה צנצנת גדולה והן מחזיקות אולי יומיים. ראו הוזהרתם!

 

 

 

3 כוסות קמח מנופה

 

1 גביע שמנת חמוצה/אשל/יוגורט

 

1 ביצה (אפשר חלמון בלבד)

 

1/2 כוס סוכר

 

200 גרם חמאה

 

1 כפית תמצית רום

 

1 שקית סוכר וניל

 

1 שקית אבקת אפייה

 

 

למלית:

 

1 קופסת ממרח תמרים

 

1 כוס ריבה (לבחירתכם)

 

1 כוס אגוזי מלך או פקאנים גרוסים  (אפשר גם פקאן מסוכר)

 

1 כוס  חלבה מפוררת או חוטי חלבה ("שערות")

 

1/2 כוס שוקולד צי'פס (אם רוצים)

 

2 כפיות קינמון טחון

 

1/4 כפית ציפורן

 

 

לבזיקה:

 

אבקת סוכר

 

 

 

שמים את הקמח בקערת מערבל חשמלי, צרים גומה ויוצקים לתוכה את השמנת החמוצה.

 

מוסיפים את  הביצה, הסוכר, החמאה, תמצית הרום, סוכר הווניל ואבקת האפייה מערבלים במהירות בינונית,

 

עד שהתערובת הופכת לבצק אחיד הניתק מדפנות הקערה

 

(אפשר לדלג על הפעלת המערבל וללוש את כל החומרים בידיים עד לקבלת בצק אחיד).

 

במידת הצורך אפשר להוסיף   עוד קמח. מכסים ביריעת ניילון ניצמד ושומרים במקרר כשעה.

 

מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים. מקמחים משטח עבודה ומרדדים כל חלק לעלה מלבני בעובי כ-1/2 ס"מ.

 

מורחים על כל עלה שליש מתערובת מחית התמרים והריבה ומפזרים שליש מהאגוזים הקצוצים שליש מהחלבה והשוקולד.

 

בוזקים מעט קינמון מגלגלים את העלה לגלילה, מהצד הקרוב אליכם אל המרוחק מכם, סוגרים היטב את הקצוות. בדרך זו מכינים את שאר הגלילות.

 

מעבירים את הגלילות לתבנית משומנת ואופים בתנור בחום בינוני של 180 מעלות כ-30 דקות,

 

עד שהגלילות מזהיבות. מניחים להצטנן ובוזקים עליהן אבקת סוכר.

 

פורסים את הגלילות מגישים כעוגיות. שומרים אותן בכלי סגור היטב.

 

החומרים לשלוש גלילות – כ-35-40 פרוסות

 

 

 

 

 

טיפסקל

 

רצוי לא לעבד את הבצק יתר על המידה, כדי שהחמאה לא תימס ויהיה צורך להוסיף שוב ושוב קמח לאיסוף הבצק.

 

להכנת העוגיות פרווה – החליפו את החמאה במחמאה או מרגרינה  שמן קוקוס מוקשה או  שמן.

 

את היוגורט או האשל החליפו במעדן סויה, קצפת צמחית  או מעט מיץ תפוזים.

 

 

 

 

 

 

 





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

איזה אגוזים תעדיפו במתוקים שלכם?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ