בקיצור...

  • מכינים את הבצק.
  • מכינים מלית.
  • פותחים בצק וממלאים
  • מגלגלים ואופים.
  • בוזקים אבקת סוכר ופורסים.

ביסטרו כפרי

בין עצי הגן הירוק וצמחייה פורחת בתוך מבנה המעוצב כמסעדה מקומית בטוסקנה, לצלילי מנגינת האקורדיון ובשילוב ניחוחות שמן הזית המשובח ומגוון מא

ניצול שאריות ממשלוחי מנות

אחרי שפורים חולף, אנו מוצאים את עצמנו מתמרנים בין ערימות ממתקים ועוגות שהגיעו במשלוחי המנות. לפניכם רעיונות יצירתיים לניצול שאריות החג  

ראשי » מתכונים » מתוקים » עוגיות » מתכון לכרוכיות מקמח מלא

מתכון לכרוכיות מקמח מלא

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

מתכון לכרוכיות מקמח מלא


פסקל פרץ-רובין


לפניכם מתכון לכרוכיות / גלילות  מקמח מלא. ניתן להכין את הגלילות האלו ממבחר סוגי מליות האהובות עליכם והן טובות וטעימות עד שבועיים מיום הכנתן . אני נוהגת להכינן מכל סוגי פירות מיובשים בשילוב של ממרח תמרים, ממרח שוקולד וכדומה.

 

 

3 כוסות קמח  מלא מנופה

2 ביצים

200 גר' חמאה

1 כפית תמצית רום

1 שקית סוכר וניל

1 שקית אבקת אפייה

 

למלית:

1 קופסת ממרח תמרים

קליפה מגוררת ומיץ מתפוז

3/4 כוס שוקולד צ'יפס

1 כוס אגוזים או שקדים קצוצים

2 כפיות קינמון טחון

5 כפות סוכר

 

לבזיקה:

אבקת סוכר

 

 

שמים את הקמח בקערת מערבל חשמלי, צרים גומה ויוצקים לתוכה את הביצים, החמאה, תמצית הרום, סוכר הווניל ואבקת האפייה

 

מערבלים במהירות בינונית, עד שהתערובת הופכת לבצק אחיד הניתק מדפנות הקערה (אפשר לדלג על הפעלת המערבל וללוש את כל החומרים בידיים עד לקבלת בצק אחיד).

 

מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים. מקמחים משטח עבודה ומרדדים כל חלק לעלה מלבני בעובי כ-1/2 ס"מ.

 

להכנת המלית – מים את ממרח התמרים בסיר קטן, מוסיפים את קליפת התפוז ומיץ התפוז ומבשלים על אש נמוכה תוך כדי בחישה עד לקבלת מחית אחידה וחלקה.

 

מוסיפים את שוקולד הצ'יפס ,אם המחית סמיכה – אפשר להוסיף עוד מעט מיץ תפוז או מים.

 

מורחים על כל עלה שליש מתערובת מחית התמרים ומפזרים שליש מהאגוזים הקצוצים. בוזקים מעט קינמון וסוכר.

 

מגלגלים את העלה לגלילה, מהצד הקרוב אליכם אל הצד המרוחק מכם.  סוגרים היטב את הקצוות. בדרך זו מכינים את שאר הגלילות.

 

מעבירים את הגלילות לתבנית משומנת ואופים בתנור בחום בינוני של 180 מעלות צלזיוס כ-30 דקות, עד שהגלילות מזהיבות. מניחים להצטנן ובוזקים עליהן אבקת סוכר. פורסים את הגלילות מגישים כעוגיות. שומרים אותן בכלי סגור היטב.

 

 החומרים לשלוש גלילות- כ- 35-40 פרוסות





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

איזה אגוזים תעדיפו במתוקים שלכם?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ