בקיצור...

  • מערבבים את כל החומרים בקערה.
  • מרפדים תבנית בנייר אפיה
  • מעבירים את כל התערובת לתבנית ומשטחים.
  • אופים בתנור כ-30 דקות
  • מוציאים מצננים ומפוררים.

סיר ומשטח פינוק במטבח

סירים ומחבתות יוקרתיים   חברת מכסף מקיבוץ ניר עם, השיקה  דור חדש של סירים ומחבתות מת

נושאים בפטל

אני נוהגת להכין ממנו שלל מתוקים, ומשלבת אותו בתבשילים ומאפים שונים. בדרך כלל מוצאים אותו כל השנה במרכולים. אבל מה, קפוא! כשהוא של

ראשי » מתכונים » מיוחדים » מנות פתיחה מפנקות » מתכון לגרנולה ביתית

מתכון לגרנולה ביתית

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

מתכון לגרנולה ביתית


פסקל פרץ-רובין


קבלו מתכון להכנת גרנולה ביתית היא פשוטה  ולדעתי מוצלחת יותר. אין הרה התעסקות והכיף בהכנתה בבית שתמיד אפשר לשלב ולגוון בין אגוזים שונים, פירות מיובשים וכו' דבר שמקל  על ההכנה הביתית.

 

אין שקדים אזי אפשר להשתמש באגוזי מלך או פקאן, אין צימוקים אפשר חמוציות ותמיד זה יוצא נפלא ומוצלח. המתכון כאן עשיר במיוחד אתם יכולים להשמיט ולהוסיף את התוספת בהתאם לרצונכם.

 

 

 

4 כוסות  שיבולת שועל (קוואקר)

1/2 כוס סילאן או דבש אפשר גם סוכר חום

כ-8 כפות שמן – אפשר להחליף עם חמאה

3/4 כוס אגוזי מלך

3/4 כוס שקדים

3/4 כוס גרעיני חמנייה

1 כוס גרעיני דלעת

1/2 כוס אגוזי מקדמיה

3/4 כוס אגוזי לוז

3/4 כוס פיסטוקים

1 כוס  אגוזי קשיו

1 כוס חמוציות ללא סוכר או צימוקים בהרים

2 כפיות מלאות קינמון

 

 

 

בקערה רחבה מערבבים את שיבולת השועל (קוואקר)  עם הסילאן והשמן. מרפדים תבנית אפייה של תנור בנייר אפייה.

מוסיפים את כל האגוזים והתוספות אל השיבולת השועל ומערבבים היטב. משטחים הכול על התבנית המרופדת . אופים בתנור שחומם מראש בחום 160-170 מעלות צלזיוס כ- 25- 30 דקות עד להזהבה והשחמה נאה של שיבולת השועל והתוספות.

מוציאים מצננים מפוררים בכפות הידיים ומעבירים לצנצנת בעלת סגירה הרמטית.

 

 





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

איזה פרי אהוב עליכם בקייץ?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ