קפה יפו, אוכל ותרבות

 קפה יפו בלב השוק – "מי שנגעה בו יפו פעם אחת, יאהב אותה לנצח".   מקום מפתיע ומפנק שלא כדאי

ניצול שאריות ממשלוחי מנות

אחרי שפורים חולף, אנו מוצאים את עצמנו מתמרנים בין ערימות ממתקים ועוגות שהגיעו במשלוחי המנות. לפניכם רעיונות יצירתיים לניצול שאריות החג  

ראשי » פסקל ממליצה » סוד הטעם » "אתניקה" בטעם של בית

"אתניקה" בטעם של בית

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:




פסקל פרץ-רובין


היא יושבת בהרצליה פיתוח, סביבה שפע מסעדות ובתי קפה שונים ומגוונים אך היא שומרת על רוח אוריינטלית  "אתניקה", מסעדה בבעלות משפחת לוגסי (מסעדת קיוטו).

 

המסעדה משלבת שלל מנות בניחוח אתני במגוון רחב של טעמים וניחוחות. מצאתי תפריט עשיר  ומגוון המורכב ממספר סגנונות מטבח שונים,דבר המאפשר לסועד להרכיב ארוחה שלמה מארצות שונות ובטעמים מעניינים. ובכך מאפשר לכל אחד למצוא את הטעם שהוא מעדיף.

 

בתפריט המסעדה מציעים מנות בשריות, דגים ותבשילים מיוחדים.  אך אפשר לראות  שלמנות הבשר מקום של "כבוד" בתפריט, הקצב הביתי והשף מתגאים ומציגים נתחי בשר מובחרים המטופלים כל נתח בנפרד, בחדרי יישון מיוחד שבמקום.

 

עיצוב המקום  צעיר ורענן תוך שימת דגש על אלמנטים אתניים עדינים ומיוחדים. החלל  המרכזי גדול, רחב ומזמין מאופיין בצבעי חאמרה, הכוללים גוונים אדומים, כתומים מעודנים וטורקיזים.

 

העיצוב כולל ספת בורדו ארוכה לכל אורך המסעדה, בר  עשיר וגדול, שולחנות וכיסאות הפזורים בחלל, כאשר מעל הכל משקיפים גופי תאורה גדולים ומסורתיים בסגנון ערבסקה, אשר נותרו חשופים ומשווים למקום מראה מודרני יותר.

 

הקירות מעוטרים באיורים מתוחכמים של מבנה הפרה וחלקיה.  לדברי המעצבת, קורין אבישר: "על מנת ליצור אווירה אינטימית בחלל  הגדול , הוא חולק לכמה אזורי ישיבה שונים על ידי ספות, במה, שולחנות עגולים ומרובעים ליצירת, שכל אחת מפינות אלה משדרת ניחוח אחר".

 

בתפריט תמצאו חלוקה לשלוש קבוצות: ראשונות, עיקריות ומנות מהקצביה.

 

שלל מנות סלטים שונים מוגשים בטס רחב אל השולחן לצד לחם מרואקי נפלא שני דברים שאהבתי ממנות אלו הם סלט החומוס ולחמעג'ון- פוקצ'ה במילוי בשר מתובלת בטחינה ירוקה וסלסת עגבניות פיקנטית.

 

לעיקריות: טריו ממולאים- 3 סוגי ביבי ממולאים מבושלים ברוטב עגבניות.   חריימה לוקוס- תבשיל חריימה פיקנטי  עם פילה לוקוס, סלק ועשבי תיבול.

 

קוסקוס אתניקה- קדרת אסאדו  ירקות שורש וגרגירי חומוס על מצע קוסקוס ביתי ומהקצביה תמצאו שלל נתחים נהדרים לבחירתכם.

 

כמובן שבחרתי את מנת הדגל – קוסקוס אתניקה – שזו מנה גדולה מאוד (רצוי להזמין אחד לשניים ) הבשר והתבשיל היו נפלאים והוגשו על מצע של גרגרי הקוסקוס בכלי הגשה נאים.

 

מסעדת "אתניקה",. אריה שנקר 7  הרצליה, 09-9511177

 

 

 





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

איזה אגוזים תעדיפו במתוקים שלכם?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ