בקיצור...

  • מכינים את הבצק.
  • מכינים את המלית.
  • מעצבים את כיסני הגבינה.
  • מברישים בביצה ואופים.
  • מגישים פושר.

כף צִילחוּת, "מי השף?", ארוחה בקופסה

 "צִילחוּת" פירושו סידור הצלחת והגשת המנה בצורה מקצועית ואלגנטית שתרגש את האורחים. מי שתרמו ללידת המונח הן ללא ספק תוכניות הבישול הרבות ע

נושאים בפטל

אני נוהגת להכין ממנו שלל מתוקים, ומשלבת אותו בתבשילים ומאפים שונים. בדרך כלל מוצאים אותו כל השנה במרכולים. אבל מה, קפוא! כשהוא של

ראשי » מתכונים » מתוקים » עוגיות » גביניות שמרים אישיות

גביניות שמרים אישיות

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

גביניות שמרים אישיות


פסקל פרץ-רובין


לפנכם מתכון לאחד הבצקים הכי טעימים והקלים להכנה. בצק שמרים קר,  הכינו אותו היום ומחר בבוקר צרו ממנו עוגיות בצק שמרים ממלאים בגבינה ככיסנים קטנים. לעוגיות ניחוח נפלא, כל נגיסה הפתעה .  

 

 

1 ק"ג קמח, מנופה

50 גרם שמרים

1 כוס סוכר

1כפית תמצית או סוכר וניל

1 כף קליפת לימון, מגורר

2 ביצים

200 גרם חמאה, מומסת פושרת

3/4 1 כוסות חלב, פושר

1 כפית מלח

 

 להברשה :

 2 ביצים, טרופות עם כפית שמן וכף מים

 

למלית גבינה וצימוקים:

1 מיכל של גבינה לבנה 5% שומן,  (500 גרם) (יש להניח על מסננת כשעה לסינון הנוזלים)

1 חלמון

1 כף תמצית וניל

1/2 כוס סוכר

2 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל

1 כפית קליפת לימון או תפוז, מגוררת

1/2 כוס צימוקים

 

 

להכנת הבצק – שמים בקערת מערבל חשמלי את הקמח, השמרים, הסוכר וסוכר הווניל. מערבלים כדקה או שתיים בוָו הלישה. מוסיפים תוך ערבול איטי את קליפת הלימון, הביצים, החמאה, החלב  והמלח. מערבלים יחד עד לקבלת בצק גמיש.

 

מכסים בניילון נצמד ומשהים במקום חמים להתפחה כחצי שעה, או מתפיחים במקרר למשך הלילה.

 

כנת כיסני הגבינה וצימוקים – מערבבים בקערית את כל חומרי המלית. על משטח  מקומח או משומן קלות מחלקים את הבצק ל- 2-3 חלקים. מרדדים כל חלק לעלה דק, חותכים את הבצק לריבועים בגודל 10 ס"מ.

 

מניחים במרכז כל ריבוע כפית גדושה של מלית. נוטלים שתי פינות מנוגדות וסוגרים תוך צביטה מעל למלית. מדביקים וסוגרים את שתי הפינות המנוגדות שנותרו. כך מקבלים מעין כיסני מעטפת.

 

מסדרים את הכיסנים ברווחים בתבנית ומשהים להתפחה כ-20 דקות במקום חמים. מברישים את הכיסנים בביצה הטרופה.

 

אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני גבוה (190 מעלות צ') כ- 20 דקות, עד לקבלת גוון חום זהבהב מצננים ובוזקים אבקת סוכר.

 

 

 

 

 





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

איזה פרי אהוב עליכם בקייץ?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ