בקיצור...

  • מכינים את הבצק.
  • מעבירים לתבנית ואופים.
  • מכינים את קרם הציפוי
  • מצננים את העוגה ומצפים בקרם .
  • מעטרים באגוזים ושומרים במקרר.

שף ישי אטיאס

השף ישי אטיאס (35), שף צעיר ונמרץ אולי לא כל כך מוכר בארץ  אך בעל ניסיון קולינארי עשיר של 12 שנים בענף, הכולל מס' שנים במסעדת "Taill

ירקות ממולאים

לכל אחד ישנו הסגנון שלו, אבל בסופו של דבר כולם נפגשים באותה נקודה עם הממולאים שלהם: בריח, בתחושה ובסיפור של בית ומשפחה.   הממולאים מתחברים אסוציאטיבי

ראשי » מתכונים » חגים » שבועות » עוגת גבינה קלילה

עוגת גבינה קלילה

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

עוגת גבינה קלילה


פסקל פרץ-רובין


לכבוד סוף שבוע מפנק במיוחד קבלו עוגת  גבינה נהדרת. מהמבחר הרחב של עוגות הגבינה שהכנתי עד כה, אני מאוד אוהבת את העוגה הזו, שטעמה יכול להתחרות רק בפשטות הכנתה. היא ללא בסיס ולכן היא נמוכה ונותנת תחושה של טעם מעדן ווניל.

 

 

2 גביעי גבינה לבנה 5% שומן  (500 גר')

גבינה לבנה 9% שומן (250 גר')

1 גביע שמנת חמוצה

4 כפות קורנפלור

1 קופסת אבקת אינסטנט פודינג וניל

1 שקית סוכר וניל

1 כפית קליפת לימון מגוררת

5 ביצים, מופרדות

3/4 כוס סוכר

1/4 כוס פירורי ביסקוויטים

 

לציפוי:

1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)

1 קופסה אבקת אינסטנט פודינג

1 כוס חלב

 

לעיטור:

1/2 כוס אגוזי מלך, קצוצים או 1/2 כוס שוקולד מריר, מגורר

 

 

טורפים בקערה גבינות ושמנת חמוצה. מוסיפים קורנפלור, אינסטנט פודינג, סוכר וניל וגרירת לימון ומערבבים. מוסיפים חלמונים ומערבבים היטב.

 

מקציפים את החלבונים במיקסר במהירות גבוהה, ומוסיפים בהדרגה סוכר. מקציפים עד קבלת קצף נוקשה ויציב.

 

מקפלים חצי מהקצף לתערובת הגבינה. מוסיפים את יתרת הקצף ומבליעים בתערובת.

 

משמנים תבנית אפייה ובוזקים עליה פירורי הביסקוויטים. יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים 50 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. מצננים בתוך התנור שעה לפחות.

 

להכנת ציפוי-מקציפים שמנת, אינסטנט פודינג וחלב לקרם אחיד.

 

מצפים את פני העוגה והדפנות בקרם ומפזרים מעל אגוזים קצוצים או שוקולד מריר. שומרים במקרר.

 

החומרים: לתבנית 24 או 26 ס"מ , משומנת

 

 

טיפסקל

 

אוהבים את המרקם ורוצים לגוון?

 

ניתן להכין בסיס לעוגה מפרורי ביסקוויטים ואגוזים ללא אפייה או מכינים  בצק פריך מ-1 כוס קמח, 100 גר' חמאה, ביצה, 2 כפות אבקת סוכר, 2 כפות אגוזים טחונים.

 

מאחדים לפרורים גסים ומהדקים אותם לתחתית התבנית מקפיאים כ-10 דקות . מניחים על הבצק נייר אפייה מפזרים קטניות ואופים כ-10 דקות עד להזהבה ומצננים.

 

על הבסיס יוצקים את עיסת הגבינה ואופים . כאן אפשר לעטוף את דפנות התבנית בקרטון או עיתון רטוב,או להכניס כלי עם מים ליצירת אדים.

 

 





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

מהו המרק שלכם ביום חורף קר?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ