בקיצור...

  • מכנים את הבצק משהים במקרר
  • מרפדים בבצק תחתית ודפנות
  • מכנים בלילת גבינות
  • ממלאים את התבנית המרופדת
  • אופים כשעה.

ספר – סלטים

ספר בישול חדש נחת על שולחני סלטים - רפי כהן  צילום עטיפת הספר מיוחדת ולא שגרתית לא עוד שלל מנות של סלטים מביטים אלי דרך הכריכה

ירקות ממולאים

לכל אחד ישנו הסגנון שלו, אבל בסופו של דבר כולם נפגשים באותה נקודה עם הממולאים שלהם: בריח, בתחושה ובסיפור של בית ומשפחה.   הממולאים מתחברים אסוציאטיבי

ראשי » מתכונים » חגים » שבועות » עוגת גבינה של סבתא

עוגת גבינה של סבתא

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

עוגת גבינה של סבתא


פסקל פרץ-רובין


פשוט התגעגעתי, לפניכם עוגת גבינה נפלאה כמו של פעם בלי ג'לטין, קצפות, ושמנות, רק גבינה.  עוגה עם זיכרונות ילדות כמו של פעם, קצת אבקת סוכר לעיטור ובזה נגמר הסיפור.

 

עוגת גבינה זו היא האהובה עלי מכל שלל עוגות הגבינה, זו עוגה עם בסיס פריך ומלית גבינה וסולת אשר בתום האפייה  מקנה את התחושה הביתית יותר מכל עוגה אחרת .

 

 

לבצק:

 

3/4 1 כוסות קמח, מנופה

1/2 כוס אבקת סוכר

80 גר' חמאה

1 ביצה, טרופה

1 כפית תמצית וניל

1 כף קליפת לימון מגורר

 

למלית:

5 ביצים, מופרדות

1 כוס סוכר

2 גביעי גבינה לבנה  5%  שומן ( סה"כ 500 גר' או 1 גביע של 500 גר')

50 גר' חמאה, מרוככת

1 גביעי יוגורט

1/2 כוס סולת

3 כפות קורנפלור

1 כף קליפת לימון  מגוררת

קורט מלח

 

לעיטור:

1/2 כוס אבקת סוכר

 

 

שמים את כל חומרי הבצק בקערה ולשים יחד לקבלת בצק אחיד וחלק. עוטפים ברדיד פלסטיק נצמד ומשהים במקרר כשעה.

 

מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעלה דק. מרפדים את התבנית בבצק תחתית ודפנות עד לשפתי התבנית .

 

להכנת המלית-  מקציפים במערבל חשמלי את החלבונים תוך הוספה של חצי כוס סוכר. מקציפים לקבלת קצף יציב.

 

מניחים בקערה רחבה את הגבינה,  הסוכר שנותר, החלמונים, החמאה, היוגורט הסולת והקורנפלור מערבבים היטב לקבלת בלילה חלקה מוסיפים את גרירת  הלימון והמלח ,טורפים לבלילה אחידה.

 

מבליעים בתנועות קיפול את הקצף לבלילת הגבינה בשתיים שלוש פעמים עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים את התערובת אל הקלתית בתבנית ומשטחים.

 

אופים בתנור שחומם מראש לחום גבוהה 200 מעלות צ'  כ- 10 דקות מנמיכים את חום התנור לבינוני 180 מעלות צ' וממשיכים לאפות כ- 60 דקות.

 

מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתוכו להתקרר. מעבירים למקרר. לפני ההגשה בוזקים על פני העוגה אבקת סוכר.

 

 החומרים: לתבנית בקוטר 24 ס"מ, משומנת

 

 

טיפסקל

אם פני העוגה נבקעו, תמיד אפשר לצפות אותם בקרם או בקצפת מתוקה.

 





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

מהו המרק שלכם ביום חורף קר?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ