ביסטרו כפרי

בין עצי הגן הירוק וצמחייה פורחת בתוך מבנה המעוצב כמסעדה מקומית בטוסקנה, לצלילי מנגינת האקורדיון ובשילוב ניחוחות שמן הזית המשובח ומגוון מא

נושאים בפטל

אני נוהגת להכין ממנו שלל מתוקים, ומשלבת אותו בתבשילים ומאפים שונים. בדרך כלל מוצאים אותו כל השנה במרכולים. אבל מה, קפוא! כשהוא של

ראשי » מתכונים » עדות » פולני / ליטאי / גרמני / רומני » כיסנים או שבלולי בצק / פירושקי

כיסנים או שבלולי בצק / פירושקי

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

כיסנים או שבלולי בצק / פירושקי
מתכוני עדות מהמטבח הפולני / ליטאי / גרמני / רומני

תגיות: בצל, בצק שמרים, כיסנים, תפוחי אדמה



פסקל פרץ-רובין


 

 

אל התוכנית "עוד מעט שבת" עם ליאת רגב בה אני משתתפת ,בימי שישי.  מגיעות פניות, בקשות, ושאלות שונות. אחת הפונות הייתה הגברת מרים טורקינץ . מרים ילידת אוקרינה, המשמשת כמורה לגיור ומרצה.

 

מרים התארחה אצלנו באולפן וסיפרה על ספר בישול  עתיק שהתגלגל לידיה ומתוכו הכינה לתוכנית שני מתכונים וספר שני בשפה הרוסית בו מצאה את המתכון הבא.

 

מתכון שלקוח מי: רם, ט. אלף בת של המטבח היהודי, ירושלים 1986, עמ' 47 ( בשפה הרוסית)

 

צילום המנה נעשה על ידי מרים בביתה.

 

 

לבצק:

 

½ קילו קמח מנופה

½ כף שמרים

1 כפית שטוחה מלח

1 כפית גדושה סוכר

1 ביצה

1 כוס + כף מים חמימים

¼ כוס שמן

 

למלית:

1 קילו תפוח אדמה מבושל

3 בצלים קצוצים ומטוגנים עד לקבלת גוון  זהוב

מלח ופלפל לפי הטעם

 

להברשה :

ביצה טרופה

 

 

מערבבים את  הקמח, והשמרים בקערה. בקערה נפרדת מערבבים  מלח, סוכר, ביצה, שמן ומים.

 

מוסיפים בהדרגה את הנוזלים אל הקמח תוך כדי לישה עד לקבלת בצק אחיד וחלק. מכסים  ומתפיחים במקום חמים כשעה.

 

מחלקים את הבצק לשניים. מרדדים  כל חלק של בצק  לעלה דק בצורת עיגול, שמים את המילוי בשוליים של העיגול, מגלגלים כגלילה.

 

חותכים לפרוסות בעובי 1/2 1 ס"מ  מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה . בדרך זו מכינים את כל הבצק מכסים ומתפיחים שוב כחצי שעה. מברישים בביצה טרופה ואופים.

 

שיטה נוספת למילוי הבצק : אחרי רידוד הבצק קורצים עיגולים מניחים כפית מהמלית במרכז עיגול וסוגרים את הקצוות ככדור.

 

מסדרים אותן ברווחים על תבנית האפייה כשסגירת כדור הבצק כלפי התבנית, בדרך זו מכינים את כל הכיסנים. מברישים בביצה.

 

אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני 180 מעלות צ' כ- 25 דקות.

 





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

איך אתם אוהבים את המשמשים?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ