קפה יפו, אוכל ותרבות

 קפה יפו בלב השוק – "מי שנגעה בו יפו פעם אחת, יאהב אותה לנצח".   מקום מפתיע ומפנק שלא כדאי

כל הסודות והכללים לעוגת גבינה מוצלחת

מה לא נאמר על עוגות גבינה, גבינות, מעדנים, שמנות, אחוזי שומן איכות גבינה ועוד...כל שנה לקראת שבועות מתחיל המרוץ אחר עוגת הגבינה המוצלחת ביותר, הטעימה ביותר, הגב

ראשי » מתכונים » חגים » שבועות » מוס גבינה ומרמלדת לימון

מוס גבינה ומרמלדת לימון

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

מוס גבינה ומרמלדת לימון


פסקל פרץ-רובין


קבלו רעיון נפלא למתכון מוס מעניין, זו עוגה שחייבים להכין יום קודם היות ועליה לקפוא היטב ולהתייצב.

 

העוגה הוכנה לצילום בתבנית כיכר אך המתכון מתאים בהחלט לעוגה עגולה קוטר 26ס"מ.     

   

לבצק :

 

100 גרם אבקת סוכר

200 גרם חמאה

1 חלמון

2 כוסות קמח מנופה

 

לקרם חמאה לימון:

1/2 כוס מיץ לימון

1 כפית גרידת לימון

3/4 כוס סוכר

2 יח' ביצים

150 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות

4 גרם ג'לטין

2 כפות מים קרים

 

למוס גבינה:

1 מיכל שמנת מתוקה

3/4 כוס סוכר

1 כפית תמצית וניל

1 קופסת גבינה לבנה 9%

2 כפות  אינסטנט פודינג וניל

10 יח' קליפות הדרים מסוכרות

 

למרמלדת לימון:

1 כוס מיץ לימון

1/3 כוס סוכר

7 גרם ג'לטין

2 כפות מים קרים

 

לעיטור:

2  כפות סוכר גבישי

או מעט אוכמניות

 

 

להכנת הבצק – במעבד מזון מערבלים את החמאה, אבקת הסוכר וקמח עד לקבלת מרקם פרורי מוסיפים חלמון ומערבלים לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון ניצמד ומאכסנים במקרר כשעתיים.

 

מקמחים משטח עבודה, מרדדים את הבצק לעובי של 1/2 מ"מ קורצים עיגול בקוטר קצת גדול יותר מן התבנית (הבצק מתכווץ מעט באפייה).

 

אופים בתנור שחומם מראש,  בחום 175 מעלות  צ' כ 15-20 דקות עד לקבלת גוון זהבהב חום. מצננים ומעבירים אל התבנית העגולה. מרפדים את דפנות התבנית בשקף.

 

להכנת קרם חמאה ולימון –  מחממים בסיר את מיץ הלימון, קליפה מגוררת  ו- 1/2 מכמות הסוכר עד רתיחה.

 

טורפים בקערה את הביצים עם יתר הסוכר. מוסיפים חצי מכמות המיץ החם וטורפים היטב , מחזרים את הבלילה אל הסיר עם המיץ ( תהליך זה נקרא השוואת טמ"פ) מבשלים על אש נמוכה ובעזרת מטרפה טורפים עד רתיחה, (לא להמשיך מעבר).

 

מעבירים אל קערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבבים כ- 5 דקות לצינון התערובת, מוסיפים את קוביות החמאה בהדרגה עד שכולן נבלעות במסה והקרם אחיד והומוגני. ממיסים את הג'לטין במים ומוסיפים אל המסה, מצננים ומוזגים על שכבת הבצק. מקפיאים כשעתיים.

 

להכנת מוס הגבינה – מקציפים את השמנת תוך הוספת הסוכר , מוסיפים את יתר החומרים ומקצפים מספר דקות, על מהירות בינונית עד לקבלת מרקם קצפתי רך, מוזגים על קרם הלימון ומחלקים, מסדרים את קליפות ההדרים על פני העוגה בצורה חופשית ומקפיאים לפחות לשעתיים.

 

להכנת מרמלדת לימון – מחממים בסיר את מיץ הלימון והסוכר עד רתיחה, מערבבים את הג'לטין עם המים הקרים. מוזגים את תערובת הלימון  החמה על הג'לטין ומערבבים היטב. מוזגים על שכבת מוס הגבינה ומשטחים. מקפיאים את העוגה לפחות ללילה ( רצוי אף יותר ).

 

חשוב: מפשירים את העוגה במקרר כשעתיים לפני ההגשה, מעטרים את העוגה- מפזרים את הסוכר על העוגה ומגישים.

 

המתכון באדיבות מירי ארזי-מתוקה, צילום יחצ'

 





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

לכבוד שבועות מה תעדיפו להכין?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ