בקיצור...

  • מרפדים תבנית בעלי בצק
  • יוצקים מבלילת הביצים
  • מפזרים גבינות ותרד
  • חוזרים על הפעולות
  • אופים עד להזהבה.

'סיציליאנו'

רשת מסעדות מזון מהיר בסגנון איטלקי. הגעתי לסניף ברעננה.   "סיציליאנו" מתמחה בהגשת פיצות שף, פסטות, קלצונה  וסלטים בניחוח ס

ירקות ממולאים

לכל אחד ישנו הסגנון שלו, אבל בסופו של דבר כולם נפגשים באותה נקודה עם הממולאים שלהם: בריח, בתחושה ובסיפור של בית ומשפחה.   הממולאים מתחברים אסוציאטיבי

ראשי » מתכונים » חגים » שבועות » מאפה תרד וגבינות

מאפה תרד וגבינות

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

מאפה תרד וגבינות


פסקל פרץ-רובין


למאפה  גרסאות שונות אותם מוצאים במטבח היווני התורכי והבולגרי. הגרסאות משתנות בסוגי הגבינות וטכניקת השימוש בעלי הפילו. לפניכם שיטה נהדרת ואהובה עלי במיוחד.

 

 

1 חבילת עלי פילו או פילאס

50- 70  גרם חמאה מומסת

למלית:

1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)

1/2 כוס חלב

4 ביצים טרופות היטב

מלח פלפל לפי הטעם מעט אגוז מוסקט

400 גרם תרד – חלוט וסחוט היטב מהנוזלים , מפורר לפיסות

200  גרם גבינת פטה מגוררת

300 גרם קשקבל מגורר גס

150 גרם גבינת פרמזן מגוררת

מעטרים -2-3 כפות קצח ושומשום

 

 

מערבבים בקערה את השמנת, החלב, והביצים מתבלים במעט מלח ופלפל ומערבבים.

 

בקערה נוספת מערבבים את הגבינות והתרד.

 

משמנים תבנית בחמאה, מרפדים את התבנית והדפנות בעלה פילו, יש לתת לשולים לגלוש מעבר לדפנות התבנית. מברישים בחמאה.

 

מרפדים בעלה נוסף ומברישים בחמאה. נוטלים חמישה עלי פילו ומכווצים אותם, מרפדים את תחתית התבנית. 

 

יוצקים מעל חצי מכמות תערובת הביצים ומעל מניחים חצי מכמות תערובת הגבינות, מניחים שוב מספר עלים מכווצים ויוצקים את יתר תערובת הביצים והגבינות .

 

מניחים שני עלים על פני המלית ומברישים בחמאה, סוגרים את דפנות המאפה ומקפלים את שולי העלים פנימה.

 

מברישים היטב בחמאה ומפזרים קצח ושומשום.אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות צ')  כ-25- 30

 

דקות עד שהמאפה מזהיב ומשחים וקיסם הננעץ במרכזו יוצא נקי ויבש. 

 

 

 טיפסקל  

לעבודה נכונה עם עלי פילו

יש להקפיד ולשמור על עלי הפילו מכוסים במגבת לחה לאורך כל העבודה.

 

 

 





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

מהו המרק שלכם ביום חורף קר?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ