ראשי » פסקל ממליצה » מה מתבשל » ספרים חדשים » 70% קקאו

70% קקאו

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:




פסקל פרץ-רובין


קקאו, שוקולד ומה שביניהם

 

ספר שוקולד חדש מאת  גבריאל הופשטטר, ספר שהוא אינו ספר מתכונים!

 

אלא מסע מרתק בזמן, החושף  את הדרך הארוכה שעשו פולי הקקאו על פני יבשות, דורות ותרבויות. גבריאל הופשטטר, "מאדאם שוקולד", מציגה תחקיר מעמיק של הקקאו והשוקולד האהובים באמצעות דיסציפלינות שונות מתחומי ההיסטוריה, התרבות, הכלכלה, הגיאוגרפיה והאקולוגיה.

 

מי שאוהב שוקולד ישאב לתוכו, תמצאו  שני פרקים יוצאי דופן. פרק העוסק בהיבט הכלכלי של הקקאו- כללי המשחק של המסחר בשוק הקקאו העולמי והשינויים המשפיעים עליו.

 

הופשטטר מציגה את מדיניות הסחר ההוגן של שוק הקקאו ואת הקקאו הירוק, האורגני, גישה מבוססת שוק, שמטרתה להגביר את עצמאותם של חוואים קטנים ולייצר יותר משאבים לפיתוח קהילתי ושימור סביבתי.

 

פרק נוסף עוסק בשוקולד מההיבט הבריאותי שלו, ובו הופשטטר מציגה את המרכיבים הכימיים שלו, מחקרים שנערכו ברחבי העולם ואת משמעותם הקלינית: לחימה ברדיקלים חופשיים (נוגד חמצון), טיפול בכאבי ראש, הורדת לחץ דם ויכולות מופלאות לעורר ולשמח.

 

כל מה שרציתם לדעת על ההיסטוריה של השוקולד, דרכי הגידול והייצור שלו, השינויים שעבר בדרך מאמריקה לאירופה, סוגים, טעמים (בהתאם למיקום הגיאוגרפי של השוקולד!),

 

וגם דרכי הכנה לשוקולטייר הביתי המתחיל ו-15 מתכונים שחלקם פשוטים וקלאסיים וחלקם לא שגרתיים, כמו פיצה ופסטה, שלהכנתם משתמשים  בשוקולד.

 

גבריאל הופשטטר היא שוקולטיירית ותיקה העוסקת בתחום למעלה מ-15 שנה. היא ילידת שוויץ  ולמדה את המקצוע בצרפת.

 

בתחילה ייצרה שוקולדים בגרז' הבית ולאחרונה פתחה את החנות החדשה שלה ברמת-גן. הספר הזה הוא פרי תחקיר של שנים רבות ותשוקה אמיתית, והוא מאפיין את עבודתה של גבריאל, שתמיד מחפשת לחדש ולהפתיע ולא מפסיקה אף פעם ליהנות משוקולד.

 

216 עמודים במחיר 118 ₪ (מגיע גם במארז חגיגי עם שוקולדים)

 

ניתן להשיג ב"גבריאלס" 

 

לטעימה מהספר- מוס שוקולד קראנ'ץ





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

איך אתם אוהבים את המשמשים?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ