בואו לאכול

ספר חדש של מיכל וקסמן המתייחס לא רק לאוכל אלא לזמן שצריך להכנתו.   הרעיון הוא שלא חייבים להזמין

כל הסודות והכללים לעוגת גבינה מוצלחת

מה לא נאמר על עוגות גבינה, גבינות, מעדנים, שמנות, אחוזי שומן איכות גבינה ועוד...כל שנה לקראת שבועות מתחיל המרוץ אחר עוגת הגבינה המוצלחת ביותר, הטעימה ביותר, הגב

ראשי » מתכונים » מתוקים » עוגיות » עוגיות שקדים פריכות

עוגיות שקדים פריכות

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

עוגיות שקדים פריכות


פסקל פרץ-רובין


משהו קטן וטוב. מבחר העוגיות שקיים הוא רחב ומגוון, אך כולן באות לשרת את אותה המטרה –

להשלים את חוויית המשקה החם. אז תכינו קפה ותתכוננו לטעם ממכר

 

מי שאופה עוגיות בביתו יודע שעולם העוגיות רחב ומגוון. אנו יכולים למצוא שלל סוגי עוגיות – ממולאות, שוקולדיות, בזוקות סוכר ואבקת סוכר, משולבות בסוגי בצק שונים וגם רכות ונימוחות.

 

יש עוגיות בגוונים שונים ובצורות שונות, אך מטרת כולן היא להשלים את  הלגימה מהמשקה החם ולתת לו ערך נוסף.

 

מידי שבוע אני ממלאת את צנצנת העוגיות הניצבת על השיש במטבח, ומשתדלת לגוון בכל פעם. בעיקר  אני אוהבת להכין עוגיות קטנות ומעוצבות בצורה הפשוטה ביותר, כזו שמתקבלת בעזרת קורצני עוגיות.

 

כשילדי היו קטנים נהגתי לערוך איתם אחר צהרים של אפייה.  היינו מכינים את הבצק, לשים אותו, ויוצרים ממנו צורות שונות של עוגיות, שאותן היינו מסדרים  ברווחים שווים בתבנית האפייה ושולחים אל תוך התנור שחומם מראש.

 

ואז תוך זמן קצר קורה הפלא, ובבית מתפשט ניחוח נעים ומזמין שמושך את כל בני המשפחה כבמטה קסם אל לב לבו של הבית – אל המטבח, כמובן –  וזה  היה זמן איכות נהדר עם הילדים.

 

היום בחרתי להציע מתכון לעוגיות שקדים פריכות שנשמרות לאורך זמן. חסרונן היחיד  הוא שאם לא שומרים עליהן היטב הן נחטפות במהירות.  אז הפשילו שרוולים והתחילו במלאכת האפייה עם הילדים.  

 

 

פלא שקורה בקלות ובזמן קצר. עוגיות שקדים פריכות

פלא שקורה בקלות ובזמן קצר. עוגיות שקדים פריכות

 

500 גר' (½3 כוסות) קמח, מנופה

200 גר' מרגרינה/ חמאה / מחמאה/ שמן קוקוס מוצק

1 שקית אבקת אפייה

1/4 כוס שמן

1-3/4  כוס מים (יש להוסיף את המים בהדרגה בהתאם לספיגת הקמח. לפעמים לא צריך את כל הכמות )

½1 כוסות סוכר

1 שקית סוכר וניל

2 כפות טחינה גולמית

3/4 כוס שקדים, מולבנים ופרוסים (או שבבי שקדים)

 

 

לשים את כל החומרים לבצק אחיד. משהים במקרר שעתיים.

 

מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים כל חלק לעלה בעובי 1/2 ס"מ.

 

קורצים עוגיות בצורות הרצויות ומסדרים ברווחים בתבניות משומנות. אופים 25-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד הזהבה.

 

החומרים ל-60-50 עוגיות

 

 

מידי שבוע אני ממלאת את צנצנת העוגיות הניצבת על השיש במטבח

מידי שבוע אני ממלאת את צנצנת העוגיות הניצבת על השיש במטבח

 

טיפסקל

איכות העוגיות טמונה בלישה טובה של הבצק, שכדאי שיהיה גמיש.

 

אפשר לגוון בתוספות שונות בתוך הבצק, לדוגמה: קוקוס, ברס, אבקת קקאו,

 

אגוזי פקאן או אגוזי מלך טחונים.





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

לכבוד שבועות מה תעדיפו להכין?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ