"טעים ללא גלוטן"

ספר מתכונים חדש של רות טרכטמן  מנסה בעזרת מתכונים בגובה העניים ונטולי גלוטן לאפשר לכל אחד לאכול כל דבר אפילו בוקרס וג'חנון

ניצול שאריות ממשלוחי מנות

אחרי שפורים חולף, אנו מוצאים את עצמנו מתמרנים בין ערימות ממתקים ועוגות שהגיעו במשלוחי המנות. לפניכם רעיונות יצירתיים לניצול שאריות החג  

ראשי » מתכונים » מתוקים » עוגות » עוגת שוקולד וקרם וניל

עוגת שוקולד וקרם וניל

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

עוגת שוקולד וקרם וניל


פסקל פרץ-רובין


לא צריך סיבה מיוחדת להכין עוגות עשירות בציפוי ובקרם שימתיקו לנו את היום.

 

החביבות עלי הן עוגות שוקולד מפונפנות, מצופות בשלל קרמים, במרקמים שונים, בציפויים שוקולדיים ועל הדרך, תוך כדי העבודה, אני לא שוכחת להוסיף גם תוספות מגוונות לציפוי.

 

בחרתי בעוגת השוקולד הטעימה הזו, משום שהיא מורכבת משכבת עוגת שוקולד קלאסית, זו שכולנו זוכרים מילדות כיצד הייתה ממלאה את הבית בניחוחות אפייה מפתים, ומקרם שמנת וניל וציפוי שוקולד מעל המקנים לעוגה רבדים ומרקמים עשירים כמעט כמו גלידה.

 

או במילים אחרות: חגיגה של טעמים בכל ביס.

 

חשוב לשמור על הזמנים ולהוציא את העוגה בזמן. אפייה ארוכה מדי תייבש את העוגה, וריבועי השוקולד יאבדו מאיכותם.

 

זו עוגה מפנקת לסוף השבוע; בסיס שוקולד, קרם וציפוי שוקולד, הופכים את העוגה בכל נגיסה – לחגיגה.

 

 

6 ביצים מופרדות לחלמונים ולחלבונים

 

6 כפות סוכר

 

1 קופסה אבקת פודינג שוקולד אינסטנט

 

לקרם:

 

1 מיכל שמנת מתוקה

 

1 קופסה אבקת פודינג וניל אינסטנט

 

3/4 כוס חלב

 

לציפוי:

 

100 גרם שוקולד מרירי

 

100 גרם מרגרינה/ חמאה

 

2 כפות סוכר

 

2 כפות ברנדי

 

תבנית קפיצית בקוטר 28 ס"מ

 

מרגרינה לשימון

 

 

מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות צ' מקציפים את החלבונים במערבל חשמלי במהירות גבוהה, מוסיפים בהדרגה את הסוכר וממשיכים להקציף לקצף יציב.

 

טורפים את החלמונים ומקפלים אל הקצף. מקפלים פנימה גם את אבקת הפודינג.

 

משמנים את התבנית, יוצקים לתוכה את הבלילה ואופים כ- 30 דקות, או עד שקיסם במוחדש אל העוגה יוצא נקי ויבש. מניחים להצטנן.

 

להכנת הקרם- ממקציפים יחד את השמנת, אבקת הפודינג והחלב לקרם חלק. מורחים את הקרם על העוגה הקרה.

 

להכנת הציפוי- שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בסיר. מוסיפים את יתר חומרי הציפוי ומחממים על אש נמוכה, תוך בחישה, עד שהסוכר יימס.

 

מסירים מהאש, מנחים להצטנן מעט ומצפים את העוגה. מקררים את העוגה כ-24 שעות לפני ההגשה.

 

ניתן לעטר את העוגה בקצפת ובקוביות שוקולד. או בנטיפי שוקולד

 

החומרים לתבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ

 

טיפסקל

 

כדאי לצנן את העוגות על רשת ברזל, כדי שיגיע אליהן אוויר קר מכל הכיוונים, כולל התחתית.

 

צינון כזה מונע אדי מים ולחות המרטיבים את תחתית העוגה.

 

ניתן לקנות רשת ברזל עם רגליות קטנות בחנויות לציוד אפייה.

 

רוצים להיות יעילים? הכינו את העוגה והציפוי יום קודם, ואת

 

ההרכבה ביום שבו אתם מתכוונים להגישה.





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

איזה אגוזים תעדיפו במתוקים שלכם?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ