רשת Burgerim (בורגרים)

ברעננה מקום קטן, מעוצב קליל ומזמין למי שאוהב המבורגר, בעיקר הילדים ו...גם בוגרים.    כדאי ל

כל הסודות והכללים לעוגת גבינה מוצלחת

מה לא נאמר על עוגות גבינה, גבינות, מעדנים, שמנות, אחוזי שומן איכות גבינה ועוד...כל שנה לקראת שבועות מתחיל המרוץ אחר עוגת הגבינה המוצלחת ביותר, הטעימה ביותר, הגב

ראשי » מתכונים » מתוקים » עוגות » עוגת תמרים ותפוזים

עוגת תמרים ותפוזים

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

עוגת תמרים ותפוזים
קטגוריות: מתוקים, מתכונים, עוגות

תגיות: עוגה, תפוזים



פסקל פרץ-רובין


בצק פריך עם עדינות ורכות מיוחדת במינה. היות שהמלית שבה מתוקה ועשירה, אין בה תוספת סוכר.

 

לבצק:

 

3 כוסות קמח, מנופה

1 גביע אשל או שמנת

200 גר'  חמאה

1 כף שוקולד למריחה

1 שקית אבקת אפייה

1 כפית תמצית וניל

 

למלית:

500 גר' רסק תמרים ואו שאריות חרוסת מעורבת עם מעט סילאן

1/4 כוס מיץ תפוזים

2 כפות מים

1 כף שוקולד למריחה

1 כף קליפת תפוז מגוררת

3/4 כוס אגוזי מלך ואו שקדים, קצוצים

1/2 כפית קינמון

1/4 כפית ציפורן, טחונה

 

להברשה:

ביצה טרופה

 

לפיזור:

1/2 כוס אבקת סוכר

1/2 כפית קינמון טחון

 

 

 

לשים את חומרי הבצק במערבל עם וו לישה עד קבלת בצק אחיד וחלק. אם צריך מוסיפים מעט קמח.

מבשלים בסיר תמרים, מיץ תפוזים ומים על אש בינונית. מוסיפים את שאר חומרי המלית ומערבבים.

 

מחלקים את הבצק לשניים. מרדדים על משטח עבודה מקומח כל חלק בצק למלבן בעובי חצי ס"מ. מעבירים חלק אחד של בצק לתבנית מלבנית מרופדת בנייר אפיה ומשטחים היטב כך שתכסה בשכבה אחידה את כל התבנית.

 

מורחים את המלית על הבצק הנתון בתבנית ומעל מניחים את חלק הבצק השני מהדקים היטב. ניתן לחלק למנות או לחורר במזלג את הבצק. אפשר לפורר את הבצק לפרורים ולפזר על המלית .

 

אופים 30-25 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.מוציאים מהתנור ובוזקים מיד מעל אבקת סוכר וקינמון. מצננים וחותכים לריבועים בגודל 3+3 ס"מ. שומרים בכלי סגור הרמטית עד להגשה.

 

החומרים לתבנית תנור או תבנית מלבנית 27+30 ס"מ





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

לכבוד שבועות מה תעדיפו להכין?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ