ראשי » מתכונים » מתוקים » עוגה מפנקת בניחוח קינמון

עוגה מפנקת בניחוח קינמון

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

עוגה מפנקת בניחוח קינמון
מתכוני מתוקים

תגיות: עוגה, קינמון



פסקל פרץ-רובין


זו עוגה בחושה מהירת הכנה שאפייתה בתבנית טבעת או תבנית מעוצבת מקנה לה את המראה המיוחד לה. בפריסת העוגה נחשף המרקם המעניין המתקבל ממלית האגוזים והקינמון.

 

למלית:

 

3/4 כוס סוכר

2 כפות קמח ,מנופה

3 כפיות קינמון טחון

3/4 כוס אגוזים ,טחונים

2 כפות חמאה מומסת

 

לבצק:

125 גרם חמאה,רכה

1/4 1 כוסות סוכר

2 ביצים

1 כפית ברנדי

1/2 2 כוסות קמח,מנופה

1 כפית סודה לשתייה

1 כפית אבקת אפייה

קורט מלח

1/2 כוס שקדים טחונים

1/4 1 כוסות שמנת חמוצה או יוגורט

 

 

הכנת המלית – מערבבים בקערית את הסוכר,הקמח,הקינמון והאגוזים. מוסיפים את החמאה ומערבבים לעיסה אחידה.

 

הכנת הבצק- מערבלים במערבל את החמאה והסוכר לתערובת קלילה ומוסיפים בהדרגה את הביצים והברנדי.

 

מערבבים בקערה נפרדת את הקמח עם הסודה לשתייה,אבקת האפייה, המלח והשקדים. מוסיפים את תערובת הקמח לבלילה בהדרגה ,בפעמיים או שלוש, תוך ערבול. מוסיפים את השמנת ומערבלים לעיסה אחידה.

 

משמנים היטב את התבנית ,מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות צ' . יוצקים מחצית מעיסת הבצק לתבנית המשומנת. עורכים את המלית כרצועה צרה במרכז העוגה,ויוצקים מעליה את יתרת העיסה.אופים כשעה ,ומצננים.

 

החומרים לתבנית סיר פלא  או לתבנית מעוצבת

 





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

איך אתם אוהבים את המשמשים?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ