כף צִילחוּת, "מי השף?", ארוחה בקופסה

 "צִילחוּת" פירושו סידור הצלחת והגשת המנה בצורה מקצועית ואלגנטית שתרגש את האורחים. מי שתרמו ללידת המונח הן ללא ספק תוכניות הבישול הרבות ע

על נפלאות הקינואה

 אז מה אם אין לה טעם. היא מזינה, מתגמלת, ואם תבשלו אותה נכון ותשקיעו בטעמים שסביבה, הקינואה תהפוך למעדן.       אני זוכ

ראשי » מתכונים » מתוקים » עוגות » טארט גבינה וקרם משמש

טארט גבינה וקרם משמש

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

טארט גבינה וקרם משמש


פסקל פרץ-רובין


טארט גבינה נפלא המשלב פירות. אפשר להחליף את המשמש בפסיפלורה. ולקשט את העוגה בחצאי משמשים.

 

לקלתית:

 

225 גר' (2/3 1 כוסות) קמח

2 גר' (1/2 כפית) מלח

40 גר' (1/3 כוס) אבקת שקדים

50 גר' (1/2 כוס פחות כף) אבקת סוכר

125 גר' חמאה, רכה

12 גר' (1 כף) דבש

1 ביצה מס' 3

 

לקרם:

200 גר' מחית משמש, מסוננת

3 חלמונים

1 ביצה גדולה

60 גר' (1/3 כוס) סוכר

2 גר' (1/2 כפית) ג'לטין, מומס ב-2 כפיות מים

75 גר' חמאה

 

למלית:

300 גר' גבינת שמנת

200 גר' שמנת חמוצה (רצוי ללא הנוזלים)

2 ביצים מס' 3

1 חלמון

70 גר' (1/3 כוס ועוד כף) סוכר

תמצית וניל, לפי הטעם

 

 

לקלתית: מעבדים את חומרי הקלתית במעבד מזון בפולסים, לקבלת בצק פריך. משהים כשעתיים.

מרדדים את הבצק לעלה בעובי ½3 ס"מ, ומרפדים בו תבנית טארט.

 

מפזרים על הבצק שעועית יבשה כמשקולת ואופים 25-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. מוציאים ומצננים.

 

לקרם: טורפים היטב מחית פרי, ביצים וסוכר. מחממים את התערובת בבאן מארי (אמבט אדים) ומערבבים מדי פעם, עד הסמכה. מסירים מהאש.

 

ממיסים ג'לטין במים ומוסיפים לתערובת. מסננים את התערובת ומצננים קלות.

מוסיפים חמאה ומערבבים עד קבלת מרקם חלק ואחיד. מצננים ויוצקים על הקלתית המוכנה. מחליקים היטב את הקרם.

 

למלית:  מערבבים היטב את חומרי המלית, עד שהסוכר נמס.

יוצקים את המלית על קרם המשמש.

 

אופים כ-10 דקות בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות. מורידים את הטמפרטורה ל-140מעלות ואופים 20-10 דקות נוספות, עד שהתערובת יציבה למדי, אך עדיין רכה ולבנה. מוציאים מהתנור (אפילו אם היא מעט רועדת) ומצננים היטב.

 

החומרים לתבנית טארט 24 ס"מ

 

 





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

איזה אגוזים תעדיפו במתוקים שלכם?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ