בקיצור...

  • מכינים קרם.
  • מכינים בצק.
  • אופים ומצננים היטב.
  • מצפים את העוגה בקרם.
  • מעטרים ומגישים.

שף ישי אטיאס

השף ישי אטיאס (35), שף צעיר ונמרץ אולי לא כל כך מוכר בארץ  אך בעל ניסיון קולינארי עשיר של 12 שנים בענף, הכולל מס' שנים במסעדת "Taill

ירקות ממולאים

לכל אחד ישנו הסגנון שלו, אבל בסופו של דבר כולם נפגשים באותה נקודה עם הממולאים שלהם: בריח, בתחושה ובסיפור של בית ומשפחה.   הממולאים מתחברים אסוציאטיבי

ראשי » מתכונים » חגים » פסח » עוגת תמרים ואגוזים

עוגת תמרים ואגוזים

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

עוגת תמרים ואגוזים


פסקל פרץ-רובין


לפנכם העוגה שלי לכבוד החג, עוגת תמרים נהדרת, נמוכה ועשירה, הסוחטת המון מחמאות מאוהבי התמרים אפשר להקטין את כמות הסוכר או לוותר עליו לחלוטין, כיוון שהתמרים מעניקים מספיק מתיקות.

  

לקרם:

 

1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה (250 מ"ל)

3 כפות סוכר

1 שקית סוכר וניל

100 גרם שוקולד לבן או מריר, שבור לקוביות

 

לבצק:

6 ביצים, מופרדות

3/4 כוס סוכר

מיץ וקליפה מגוררת מ-1 לימון

מיץ וקליפה מגוררת מ-1 תפוז

1/2 כוס קמח מצה, מנופה

25 תמרים (מג'הול), מגולענים וחתוכים לפיסות

1/4 כוס אגוזי מלך, קצוצים דק

1/2 כוס אגוזי מלך, טחונים דק

1/2 כפית קינמון

קורט ג'ינג'ר (זנגביל), טחון

קורט ציפורן, טחונה

1 כפית תמצית וניל

 

לעיטור:

1/2 כוס שבבי שוקולד לבן

מעט קינמון

 

 

  

להכנת הקרם- מכניסים לסיר את השמנת המתוקה, הסוכר, סוכר הווניל והשוקולד וממיסים על אש קטנה עד לקבלת תערובת חלקה. מאחסנים במקרר למשך לילה. מעבירים לקערת מערבל חשמלי ומקציפים לקבלת קרם אחיד. מאחסנים במקרר.

 

להכנת הבצק – מערבלים את החלמונים במערבל חשמלי במהירות גבוהה, ומוסיפים בהדרגה חצי מכמות הסוכר, עד לקבלת לתערובת תפוחה ובהירה.

 

מנמיכים את מהירות המערבל ומוסיפים את שאר החומרים, מלבד החלבונים והסוכר הנותר. מערבלים עד לקבלת עיסה אחידה ומעבירים לקערה.

 

מקציפים את החלבונים בקערת מערבל נקייה במהירות גבוהה, כאשר נוצר קצף מוסיפים באיטיות ובהדרגה  את  הסוכר הנותר וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב. מבליעים בהדרגה את הקצף בתערובת החלמונים, לקבלת עיסה אחידה.

 

יוצקים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשטחים. אופים  בתנור שחומם מראש לחום בינוני  (180 מעלות צ') כ- 60-45 דקות עד ש קיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי ויבש מצננים.

 

מורחים על העוגה את  הקרם המוכן, מעטרים בשבבי שוקולד לבן ובוזקים מעל קינמון. מאחסנים במקרר.

 

תבנית : מלבנית  בגודל 27X35 ס"מ או קפיצית בקוטר 26 ס"מ , משומנת

 

טיפסקל

השומרים על גזרתם יכולים לוותר על קרם השוקולד. אופים את העוגה בתבנית מלבנית. רצוי להגישה כשהיא חתוכה למלבנים באורך 10 ס"מ וברוחב 3 ס"מ.

 





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

מהו המרק שלכם ביום חורף קר?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ