רשת Burgerim (בורגרים)

ברעננה מקום קטן, מעוצב קליל ומזמין למי שאוהב המבורגר, בעיקר הילדים ו...גם בוגרים.    כדאי ל

נושאים בפטל

אני נוהגת להכין ממנו שלל מתוקים, ומשלבת אותו בתבשילים ומאפים שונים. בדרך כלל מוצאים אותו כל השנה במרכולים. אבל מה, קפוא! כשהוא של

ראשי » מתכונים » חגים » פסח » עוגת אופרה לפסח

עוגת אופרה לפסח

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

עוגת אופרה לפסח


פסקל פרץ-רובין


זו עוגה עבור כאלו שלא פוחדים להשקיע זמן ועבודה, והתוצאה משתלמת. את המתכון קיבלת מהשף המדהים מאיר דנון .הכנתי אותה בביתי והיא פשוט מדהימה!

 

התלבטתי ארוכות אם להציע כאן את הוואריאציה הכשרה לפסח למתכון הקלאסי של עוגת האופרה, זו עוגה שבהכנתה יש  להשקיע זמן, עבודה וחיפוש אחר חומרי גלם מיוחדים בחנויות המתמחות.

 

אבל אין ספק כי מי  שישקיע את המאמץ והזמן יתענג מעוגה שהיא אופרה אחרת לגמרי.  ניתן כמובן להמיר את הקפה בתמציות וממרחים אחרים כמו פרלינה, מחית פיסטוק וליצור אין ספור ואריאציות נהדרות.

 

לסירופ:

 

 

200 גר' סוכר

 

200 גר' מים

 

10 גר' אבקת קפה נמס

 

לבצק דקואז:

 

7 חלבונים

 

7 כפות סוכר

 

150 גר' שקדים טחונים דק

 

2 כפות קמח מצה

 

200 גר' אבקת סוכר

 

לקרם פטיסייר:

 

5 חלמונים

 

70 גר'סוכר

 

50 גר' עמילן  תירס (קורנפלור)

 

1/2 ליטר חלב

 

1 כפית תמצית קפה*

 

לקרם חמאה קפה:

 

קרם פטיסייר (הכמות שבמתכון)

 

185 גר' חמאה בטמפרטורת החדר

 

65 גר' סוכר

 

75 גר' שמנת מתוקה מוקצפת

 

לציפוי גנאש:

 

הגלוקוזה במתכון זה נועדה כדי לתת טקסטורה גמישה ורכה לקרם.  אך אפשר להחליפה ב-30 גר'שמנת מתוקה נוספת .

 

150 גר' שמנת מתוקה

 

20 גר' גלוקוזה

 

150 גר' שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו

 

* תמצית קפה- ניתן לקנות בחנויות המתמחות

 

 

לתבנית  מרובעת בגודל  25×25 ס"מ או תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ :

 

הסירופ-מניחים את כל חומרי הסירופ בסיר קטן ומבשלים 3-2 דקות עד להמסת הסוכר ומצננים.

 

הבצק דקואז- מקציפים במערבל חשמלי  את החלבונים והסוכר עד לקבלת קצף יציב, מבליעים בקצף את השקדים הטחונים, אבקת הסוכר וקמח המצה. מקפלים בעדינות לקציפה עדינה וחלקה.

 

מרפדים תבנית מרובעת או עגולה  בנייר אפייה ומעבירים את הקציפה לתבנית ומשטחים.

 

אופים  בתנור שחומם מראש לחום 160 מעלות צ' כ- 15-10  דקות. מצננים ומסלקים את נייר האפייה. חוצים אותו לשניים.

 

לקרם הפטיסייר- מערבבים בקערה את החלמונים, הסוכר עמילן התירס (הקורנפלור).

 

בקלחת נפרדת יוצקים את החלב ומניחים על להבה בינונית ומביאים לרתיחה.

 

יוצקים בעדינות תוך בחישה מהירה את החלב אל תערובת החלמונים וטורפים במהירות במטרפה.

 

טורפים היטב לקבלת בלילה אחידה וחלקה ומחזירים על הלהבה תוך כדי טריפה מתמדת כ-4-3 דקות עד שהקרם יסמיך מסירים מהלהבה, מוסיפים את תמצית הקפה.מאחסנים במקרר.

 

 

 

לקרם החמאה בטעם קפה-מעבירים את קרם הפטיסייר המצונן  למערבל חשמלי ומערבלים במהירות גבוהה כדקה ומעבירים לקערה נפרדת.

 

מניחים את החמאה בקערת המערבל  ומערבלים תוך הוספת הסוכר עד לקבלת קציפה תפוחה ובהירה.

 

מוסיפים בהדרגה ותוך כדי עבודת המערבל  את קרם הפטיסייר המצונן אל החמאה התפוחה.

 

מוציאים מהמערבל  ומבליעים בשתים שלוש פעמים את השמנת המוקצפת לקבלת קרם אחיד וחלק. מאחסנים במקרר.

 

 

 

הגנאש- יוצקים את השמנת לקלחת מוסיפים את הגלוקוזה מערבבים  ומביאים לרתיחה.

 

מניחים את השוקולד בקערה נפרדת ויוצקים את השמנת על השוקולד תוך כדי ערבוב עד להמסה חלקה של השמנת והשוקולד ומצננים.

 

 

 

הרכבת  העוגה- מניחים תבנית מרובעת ללא תחתית  על תבנית שטוחה מרופדת בנייר אפייה (אפשר להשתמש בתבנית עגולה פשוטה המצויה בבית).

 

מניחים שכבת בצק בתוך התבנית ומברישים אותה  בסירופ סוכר בעזרת  מברשת, מורחים על שכבת הבצק  שכבת קרם חמאה בטעם קפה ומשטחים יפה. מעל הקרם מורחים שכבת גנאש.

 

ועל הגנאש מניחים שכבת בצק נוספת (מרובעת או עגולה)  וחוזרים על כל השלבים. את שכבת הגנאש האחרונה מורחים בצורה חלקה. מאחסנים במקרר עד ההגשה.

 

אם מעוניינים בגימור יפה ומקצועי, מומלץ להכניס את העוגה למקפיא למספר שעות. מוציאים וחותכים בסכין משוננת 3-2  מילימטרים מכל הצדדים . אפשר להוסיף כיתוב לכבוד החג.





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

איזה פרי אהוב עליכם בקייץ?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ