רשת Burgerim (בורגרים)

ברעננה מקום קטן, מעוצב קליל ומזמין למי שאוהב המבורגר, בעיקר הילדים ו...גם בוגרים.    כדאי ל

כל הסודות והכללים לעוגת גבינה מוצלחת

מה לא נאמר על עוגות גבינה, גבינות, מעדנים, שמנות, אחוזי שומן איכות גבינה ועוד...כל שנה לקראת שבועות מתחיל המרוץ אחר עוגת הגבינה המוצלחת ביותר, הטעימה ביותר, הגב

ראשי » מתכונים » מתוקים » עוגות » עוגת אפרסקים חגיגית

עוגת אפרסקים חגיגית

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

עוגת אפרסקים חגיגית
קטגוריות: מתוקים, מתכונים, עוגות

תגיות: אפרסק



פסקל פרץ-רובין


העוגה מורכבת מבצק מלית קצפת ושכבת מקצפת  אפויה. חשוב לאפות את הבצק ואת הקצף באותה התבנית או בשתי תבניות זהות

 

למקצפת:

 

4 חלבונים

1/3 1 כוסות סוכר

 

לבצק:

50 גרם חמאה

4 חלמונים

4 כפות חלב

2 כפות גדושות סוכר

1/2 1 כוסות קמח תופח ,מנופה

 

לקצפת:

2 מיכלי שמנת מתוקה

1 כוס חלב

4 כפות סוכר

1 כף אבקת קפה נמס

למלית:

1 קופסה (850 גרם) חצאי אפרסקים משומרים, מסוננים

 

 

להכנת המקצפת: מחממים תנור לחום נמוך (150 מעלות צ') מקציפים את החלבונים, ומוסיפים בהדרגה את הסוכר. ממשיכים להקציף לקצף נוקשה.

 

מעבירים את הקצף לתבנית האפייה, ומשטחים לשכבה אחידה. אופים כשעה. מוציאים בזהירות מהתבנית. קולפים את נייר האפייה בעוד המקצפת חמה ומצננים.

 

להכנת הבצק: מגביהים את חום התנור לבינוני (180 מעלות צ') שמים בקערה את החמאה, החלמונים, החלב, הסוכר והקמח, ולשים לבצק רך וגמיש. מרפדים בבצק את התבנית שבה נאפה הקצף. אופים כרבע שעה ומצננים.

 

פורסים את חצאי האפרסקים, ומסדרים אותם על הבצק האפוי שבתבנית.

 

להכנת הקצפת: מקציפים את השמנת, ומוסיפים בהדרגה את החלב, הסוכר ואבקת הקפה. מקציפים לקצפת יציבה. מורחים את הקצפת על פרוסות האפרסקים, ומניחים מעליה את שכבת הקצף האפויה. שומרים במקרר עד להגשה.

 

לגיוון: לעוגה חגיגית במיוחד אפשר לזלף על העוגה סירופ שוקולד ולעטר בסוכריות מזרה.

 

החומרים ל- תבנית בגודל 25+30 ס"מ, משומנת בחמאה ומרופדת בנייר אפייה

 

 





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

לכבוד שבועות מה תעדיפו להכין?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ