אירוע רומנטי ביפו העתיקה

תמיד זה קורה, מתארגנים לקראת אירוע מיוחד ומפנק (חתונה, בר מצווה, ימי הולדת ועוד..) ומתחילים בחיפוש אחר מקום, מעניין, קסום, עם נוף מרהיב,עיצוב מפנק ואו

ירקות ממולאים

לכל אחד ישנו הסגנון שלו, אבל בסופו של דבר כולם נפגשים באותה נקודה עם הממולאים שלהם: בריח, בתחושה ובסיפור של בית ומשפחה.   הממולאים מתחברים אסוציאטיבי

ראשי » מתכונים » חגים » פסח » טרין ירקות שורש ומוצרלה

טרין ירקות שורש ומוצרלה

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

טרין ירקות שורש ומוצרלה


פסקל פרץ-רובין


מתכון נפלא לארוחה חלבית מפנקת באחד מימי החג. תמצאו שילוב טעמים  ומרקמים מפתיעים בקיש זה.

 

אפשר להכין את הקיש בשתי צורות: מכינים את הקיש פתוח, ללא סגירה של בצק. אולם אפשר בהחלט לסגור את הקיש לגמרי, במקרה זה צריך ליצור לפחות שתי ארובות בקוטר של1 ס"מכל אחד במרכז כיסוי הבצק.

 

לבצק:   

 

8 מצות שבורות

500 גר'קמח מצה

3 ביצים

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

 

לשימון התבנית:

 חמאה רכה

 

למלית:

2  בטטות חתוכות לפרוסות בעובי3 מ"מ

2 סלקים קטנים חתוכים לפרוסות בעובי3 מ"מ

2 תפוחי אדמה חתוכים לפרוסות  בעובי3 מ"מ

1 גזר קטן חתוך לפרוסות בעובי3 מ"מ

1 בטטה  חתוכה לפרוסות בעובי3 מ"מ          

1 כרישה חתוכה לפרוסות בעובי3 מ"מ

1 שורש פטרוזיליה או  סלרי חתוכים לפרוסות  בעובי3 מ"מ

5 כפות שמן זית

250 מ"ל שמנת מתוקה

2 ביצים

100 גר'מוצרלה מגוררת

50 גר'גבינת פרמזן מגוררת

מלח, פלפל שחור  ואגוז מוסקט מגורר לפי הטעם

1 כף צנוברים קלויים

 

 

הבצק- מניחים בקערה את המצות השבורות,מכסים אותן במים חמים. משהים כ-5  דקות, וסוחטים אותן  בכפות הידיים.

 

מעבירים את המצות הסחוטות לקערה נפרדת מוסיפים את קמח המצה הביצים והתבלינים. ולשים לקבלת בצק יציב וגמיש אך לא יבש מדי. (במידת הצורך מוסיפים 3-2 כפות מים).

 

מורחים את הטרין או תבנית הכיכר בחמאה רכה. מרדדים את הבצק על משטח עבודה  לעלה דק בעובי3 מ"מ. מרפדים את התבנית, תחתית ודפנות בבצק המרודד.מכניסים למקרר ל 20 דקות.

 

המלית מניחים את ירקות השורש בתבנית ומזלפים  עליהם את  שמן הזית, מתבלים במלח ופלפל. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום גבוהה  200 מעלות צ' .צולים כ -30-25 דקות עד שהירקות מתרככים .

 

בקערה נפרדת מערבבים את השמנת והביצים, מוסיפים  את הגבינות ומתבלים במלח,פלפל שחור,אגוז מוסקט והצנוברים.

 

מסדרים בתבנית הטרין לסירוגין שכבה של ירקות שורש צלויים עליה יוצקים  מעט מתערובת השמנת המתובלת,וחוזרים על פעולה זו שוב עד לסיום הירקות והמלית.

 

אפשר לאפות את הטרין כך או לכסות את הטרין בשכבה נוספת של בצק, עליה יוצרים שתי ארובות בקוטר  1 ס"מכל אחת  במרכז הטרין .

 

אופים בתנור שחומם מראש לחום 180-170 מעלות צ' כ -40 דקות. עד להקרמה נאה של הבצק והמלית.

 

מצננים מעט ופרוסים  לפרוסות בעובי כ2 ס"מ.  ניתן להגיש לצד סלט עלים רענן או שמנת חמוצה מתובלת.

 

לגיוון – אפשר להכין את הטרין בתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ. כמו כן אפשר לשנות את סדר הרכבת הירקות ולעטר בפרוסות מוצרלה שלמות.

 

לתבנית טרין חרס או לתבנית ככר אינגליש קייק

 

החומרים ל-8-6 מנות

 

המתכון באדיבות שף מאיר דנון 

 





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

מהו המרק שלכם ביום חורף קר?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ