ראשי » מתכונים » מתוקים » עוגיות » כדורי שוקולד

כדורי שוקולד

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

כדורי שוקולד


פסקל פרץ-רובין


מתכון פשוט וחביב המיועד להכנה על ידי הילדים, לכן הסבר ההכנה הוא בהתאם.

 

 

כ-5 כוסות פירורי ביסקוויטים

1כוס סוכר

1/2 אבקת קקאו לא מתוקה

1/2 כוס חלב

1/4 כוס יין אדום מתוק

1 כף תמצית וניל (שנף)

1 כפית רום

1 כף ברנדי

1  חבילה חמאה

 

לציפוי הכדורים:

3/4 כוס סוכריות צבעוניות

3/4 כוס אבקת קקאו

3/4 פתיתי קוקוס

עטרות נייר (מנג'טים)

 

 

לפירורי ביסקוויטים: לוקחים כל סוג ביסקוויט שיש בבית (או שאריות ביסקוויטים שונים). אם קונים, בוחרים בסוג הפשוט והזול ביותר.

 

פורסים מגבת נקייה ורחבה ומניחים כמות מהביסקוויטים על מחצית מהמגבת. מכסים את הביסקוויטים במחצית המגבת שנותרה  ובעזרת מערוך מרדדים תוך לחיצות קלות עד שכל הביסקוויטים מרוסקים.

 

שמים בסיר גדול את הסוכר והקקאו ומערבבים היטב. מוסיפים את החלב, היין, הרום והברנדי ומערבבים היטב. מניחים על להבה בינונית ומערבבים עד שהסכור נמס. מורידים מהאש.

 

מוסיפים אל התערובת את החמאה ומערבבים עד שהתערובת חלקה ואחידה.

 

שמים בקערה את פירורי הביסקוויטים ויוצקים עליהם את קרם השוקולד החם תוך ערבוב. מתקבלת תערובת שניתן לעצב אותה בידיים כמו חימר. אם התערובת דלילה מידי אפשר להוסיף עד כוס ורבע – כוס וחצי פירורים.

 

יוצרים כדורים מהתערובת המוכנה בקוטר 3 ס"מ, מגלגלים  בפתיתי קוקוס או בסוכריות צבעוניות או באבקת קקאו, מניחים אותם  נייר קטנות. שומרים במקרר.

 

חומרים ל-25- 30 כדורים.

 

 



חזרה




סקרים בטעם

איך אתם אוהבים את המשמשים?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ