ספר אפייה

בימים אלו יצא לאור ספר האפייה של ארז קומרובסקי.  השף שלימד אותנו  להתייחס בכבוד ללחם ולא להסתפק רק בלחם  לבן, או שחור, וכיצד צריך להתייחס

כל הסודות והכללים לעוגת גבינה מוצלחת

מה לא נאמר על עוגות גבינה, גבינות, מעדנים, שמנות, אחוזי שומן איכות גבינה ועוד...כל שנה לקראת שבועות מתחיל המרוץ אחר עוגת הגבינה המוצלחת ביותר, הטעימה ביותר, הגב

ראשי » מתכונים » חגים » פסח » מרק קובה

מרק קובה

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

מרק קובה


פסקל פרץ-רובין


מנת מרק מדהימה ובה כדורי קובה עגולים ונאים  שיכולים להחליף ואו ולגוון את  כדורי הקניידלך המסורתיים. המרק מתקבל חמצמץ וקליל.

 

למרק:

2 כפות שמן

1 כרישה פרוס לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ

2 קישואים חתוכים לקוביות

4 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות

5  כוסות מים ( עדיף מרק עוף עשיר )

2 גבעולי סלרי  בגודל בינוני

6 גבעולי נענה

1/4 כפית מלח לימון או מיץ סחוט מלימון וחצי

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

למלית:

500 גר' בשר בקר טחון

3 בצלים בינוניים קצוצים דק

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

לבצק הקובה:

4 מצות מפוררות

500 גר' קמח מצה

3 ביצים

מלח לפי הטעם

1/2 כפית פלפל שחור

 

למרק- מחממים שמן בסיר רחב ושטוח מוסיפים את פרוסות הכרישה ומטגנים 3-2 דקות מוסיפים את הקישואים,

המים או מרק העוף גבעולי הסלרי, מערבבים מכסים  ומביאים לרתיחה.מוסיפים את קוביות  תפוחי האדמה מבשלים כ-20 דקות .

למלית- מערבבים בקערה את כל  חומרי המלית לעיסה אחידה.

לבצק הקובה- מניחים בקערה את המצות השבורות,מכסים אותן במים חמים. משהים כ-5  דקות, וסוחטים אותן  בכפות הידיים.

מעבירים את המצות הסחוטות לקערה נפרדת מוסיפים את קמח המצה הביצים והתבלינים. ולשים לקבלת בצק יציב וגמיש אך לא יבש מדי.

נוטלים חופן מבצק הקובה המוכן ומשטחים בכף היד לעיגול בקוטר כ10 ס"ממניחים במרכז הבצק כף מהמלית וסוגרים על המלית את שולי עיגול הבצק .

מרטיבים קלות את האצבעות ומעצבים וסוגרים את הקובה ככדור ממולא בקוטר 3-2 ס"מ. (מזכיר כדור פלאפל) בדרך זו ממולאים את כל הקובות.

מוסיפים  למרק  את מלח הלימון, גבעולי הנענע ,התבלינים  ומערבבים ומוסיפים את הקובות המוכנות. מקפידים  להניח את הקובות במרק כשהן חופפות זו לזו ולא מונחות אחת על השנייה.

מערבבים את המרק עם הקובות בעדינות כל 5 דקות. ומבשלים כ- 20 דקות. טועמים ומתקנים תיבול. לפני ההגשה מסלקים את גבעולי הסלרי והנענע ,מגישים את המרק חם ובתוכו  צפות 3-2 קובות .

החומרים ל-6 מנות

המתכון באדיבות השף מאיר דנון





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

לכבוד שבועות מה תעדיפו להכין?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ