נא להכיר: שף עמיר אילן

אם אתם מכירים או שמעתים על המנות: כנפי עוף ברוטב חריף, הום פרייס, סלופי ג’ו ופילדלפיה סטייק… אתם מכירים את השף עמיר אילן.

כל הסודות והכללים לעוגת גבינה מוצלחת

מה לא נאמר על עוגות גבינה, גבינות, מעדנים, שמנות, אחוזי שומן איכות גבינה ועוד...כל שנה לקראת שבועות מתחיל המרוץ אחר עוגת הגבינה המוצלחת ביותר, הטעימה ביותר, הגב

ראשי » מתכונים » מתוקים » עוגות » מתכון לפאי תפוחים

מתכון לפאי תפוחים

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

מתכון לפאי תפוחים


פסקל פרץ-רובין


מתכון לעוגת שבת "בשלוף" נפלאה ומהירת הכנה. לא צריך בצק, לישה, הקצפה, קיפול  וכו' … הבצק מורכב מסולת וקמח ויוצר מרקם גרגירי שטעמי התפוחים והתבלינים נספגים בו.

 

 

6 תפוחים גדולים (מסוג גרנט סמית) קלופים, מגולענים ופרוסים דק מאוד

1/2 כוס סוכר חום

1/2 כוס סירופ מייפל

50 גרם צימוקים

2 כפיות קינמון, טחון

2 כפות אגוזי פקאן מסוכרים

2 כוסות יין אדום מתוק

 

למעטפת הבצק:

½ 1 כוסות סולת

1 כוס קמח, מנופה

1 כוס סוכר

150 גרם חמאה (או מרגרינה)

 

 

מכניסים את פרוסות התפוחים לקערה רחבה. מוסיפים את הסוכר, המייפל, הצימוקים, הקינמון, האגוזים והיין. מערבבים היטב ומשהים כ-20 דקות לספיגת הטעמים. מערבבים מדי פעם.

 

בקערה נפרדת מערבבים את כל חומרי המעטפת. מפזרים שליש מהתערובת בתבנית ומשטחים.

 

מעבירים את פרוסות התפוחים על נוזליהן אל התבנית ומשטחים. מפזרים מעל את יתרת תערובת הסולת, ומשטחים קלות.

 

חותכים את החמאה לפרוסות דקות ומסדרים אותן על פני העוגה.

 

אופים בתנור שחומם מראש לחום של 150 מעלות כשעה, עד שפני העוגה משחימים ומזהיבים.

 

שימו לב: העוגה מתקבלת רכה ושחומה ונוזליה מבעבעים, אך היא בהחלט מוכנה. אין להאריך את משך האפייה, אלא להניח לעוגה להתייצב בעת הצינון. מומלץ להגיש את העוגה פושרת לצד כדור גלידת וניל.

 

החומרים: לתבנית בקוטר 30-27 ס"מ

 

 

טיפסקל:

בהכנת פאי, משמנים ומקמחים את התבנית או בוזקים בתחתית סוכר או קמח כדי למנוע הידבקות הבצק לתבנית. בפאי תפוחים אפשר לשמן קלות במרגרינה ללא קימוח.

 

 





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

לכבוד שבועות מה תעדיפו להכין?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ