סיור וטעימה מפתיעה

חוויה יפואית מיוחדת במינה תקבלו בימי שישי ב "קפה יפו", ביסטרו איטלקי מסעדה שנמצאת בלב שוק הפשפשים. המקום מציע פינוק של בוקר יום שישי,&nbs

ירקות ממולאים

לכל אחד ישנו הסגנון שלו, אבל בסופו של דבר כולם נפגשים באותה נקודה עם הממולאים שלהם: בריח, בתחושה ובסיפור של בית ומשפחה.   הממולאים מתחברים אסוציאטיבי

ראשי » מתכונים » עיקריות » עוף בנוסח המזרח הרחוק

עוף בנוסח המזרח הרחוק

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

עוף בנוסח המזרח הרחוק


פסקל פרץ-רובין


מתכון לקוביות חזה עוף עם שלל ירקות בצורות וגוונים שונים, מתובלים ברוטב אסייתי אותו מכינים יום קודם מתקבלת מנה נפלאה.

 

לרוטב :

 

100 מ”ל סויה

100 מ”ל צ’ילי מתוק

2 שיני שום קצוצות

1 כפית  גי'נג'ר קצוץ

2 כפות סוכר

 

לעוף ולירקות:

מעט שמן לטיגון

2  בצלים סגולים חתוכים לפרוסות דקות

2 גזרים חתוכים לרצועות דקיקות

1 פלפל אדום חתוך לרצועות בעובי 1/2 ס"מ

1 פלפל צהוב חתוך לרצועות בעובי 1/2 ס"מ

1 קלח שומר פרוס דק לטבעות

500 גרם קוביות עוף, מושרים במעט שמן ורוטב אסייתי

5 שיני שום פרוס דק

1/4 כרוב לבן פרוס דק

1 חופן שעועית עדינה מבושלת קלות

1 חופן נבטים

10 פטריות שומפיניון חתוכות לרבעים

100 מ"ל חלב קוקוס

 

להגשה:

1 חבילה  אטריות אורז רחבות  מוכנות לפי הוראות היצרן

3 בצלים ירוקים חתוכים גס

1 חופן עלי בזיליקום טריים

1/2 פלפל חריף, פרוס לפרוסות דקות

בוטנים קלויים וגרוסים

 

 

 

 

מאדים במעט שמן את השום והג'ינג'ר מוסיפים את יתר החומרים מערבבים ומביאים לרתיחה. שומרים לילה במקרר ומסננים.

 

מחממים היטב מעט שמן מחבת רחבה ועמוקה. מטגנים את הירקות  – מוסיפים בהדרגה את הירקות  ולא בבת אחת על מנת לשמור על חום גבוה של המחבת וצריבה נכונה של הירקות. מתחילים עם הבצל הסגול, הגזר והפלפלים מטגנים כ 2 דקות. מוסיפים את השומר ומערבבים.

 

מוסיפים את קוביות העוף ואת שאר הירקות ומטגנים תוך בחישה עוד 2-3 דקות. מוסיפים את קרם הקוקוס ורוטב אסייתי לפי הטעם ומערבבים.

 

להגשה – מניחים בצלחת הגשה את האטריות המוכנות מפזרים מעל בצל ירוק, עלי בזיליקום מעט מלח פלפל מספר פרוסות פלפל חריף ומעט רוטב אסייתי מערבבים מעל מניחים מתערובת העוף והירקות מפזרים בוטנים גרוסים ומגישים.

 

החומרים ל-4 מנות

 

המתכון באדיבות רשת "קפה קפה" צילום: יחצ'

 

טיפסקל

רצוי להכין כמות גדולה של הרוטב ולשמור במקרר לשימוש במתכונים בעלי אופי אסייתי.





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

מהו המרק שלכם ביום חורף קר?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ