ראשי » מתכונים » מתוקים » עוגיות » עוגיות רחת לוקום מהירות

עוגיות רחת לוקום מהירות

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

עוגיות רחת לוקום מהירות


פסקל פרץ-רובין


רגע של געגוע עם עוגיות רחת לוקום כמו פעם! קבלו עוגיות פריכות מהירות הכנה. אפשר להשתמש בכל סוג וגוון של רחת לוקום, שילוב גוונים שונים יניבו עוגיות שמחות וצבעוניות.

 

בעקבות חלק מהתגובות כאן אני חייבת לחדד שוב – יש להוסיף בהדרגה את הקמח, והנוזלים. לשים עד לקבלת בצק אחיד שאותו שוב לשים בידים ורק אז שולחים למנוחה במקרר.

 

 

שימו לב, זהו בצק עדין לכן חשוב איך אתם שוקלים? ובאיזה גודל הכוס משתמשים (אני משתמשת בכוס של 200 מ"ל), וכמובן הקפידו עם הלישה.  

 

 

150  גרם חמאה או מחמאה, מרגרינה

1 כף  שמן קנולה

2 כפות אבקת סוכר

2 שקיות סוכר וניל

2 כוסות קמח מנופה

1/4 – 1/2 כוס מים  או טיפה יותר לפי הצורך

5-6 פיסות רחת לוקום אדום ,ורוד או לבן

 

לבזיקה:

1/2 כוס אבקת סוכר

 

 

מערבלים במערבל את החמאה או המחמאה עם השמן ואבקת הסוכר וסוכר הוניל. מוסיפים בהדרגה את הקמח והמים ומערבלים עד שהבצק ניתק מדפנות הקערה.  אפשר ללוש בכפות הידים . עוטפים בניילון ניצמד ושומרים במקרר כשעה.

 

חותכים את רחת הלוקום לפיסות (יש לקבל כ-32-33 חתיכות) מצפים קלות באבקת הסוכר ומניחים על מגש.

 

מקמחים משטח עבודה, מחלקים את הבצק לשניים. מרדדים חלק אחד של בצק לעלה עגול בעובי 1/2 ס"מ . חותכים למשולשים קטנים. מניחים בכל משולש בצק בצד הרחב פיסת רחת לוקום ומגלגלים אל הצד המחודד. בדרך זו מכינים את כל העוגיות.

 

מסדרים את העוגיות  בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ברווחים שווים. אופים  בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות צ') כ-20 דקות. בוזקים אבקת סוכר ומצננים.

 

 

 

 

 

 





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

איך אתם אוהבים את המשמשים?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ