בקיצור...

  • מכינים את עיסת הבצק.
  • מקציפים חלבונים ומבלעים בעיסה.
  • מעבירים לתבנית ואופים.
  • מכינים ציפוי.
  • מצפים ומעטרים את העוגה.

סיפור בריא

לאחרונה נדמה לי שאני מוקפת, או יותר נכון מפוצצת, בבריאות מכל עבר, עיתונים, מוספים, מתכונים, הרצאות, סדנאות תוכניות בישול ועוד.

נושאים בפטל

אני נוהגת להכין ממנו שלל מתוקים, ומשלבת אותו בתבשילים ומאפים שונים. בדרך כלל מוצאים אותו כל השנה במרכולים. אבל מה, קפוא! כשהוא של

ראשי » מתכונים » חגים » פורים » עוגת פרג מצופה שוקולד

עוגת פרג מצופה שוקולד

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

עוגת פרג מצופה שוקולד


פסקל פרץ-רובין


עוגות פרג או שאוהבים או ששונאים, אך  מי שלומד לאהוב אותן פשוט מתמכר לטעם הנפלא.

 

באופן אישי אני מעדיפה את העוגה כפי שהיא או בזוקה באבקת סוכר, אך אפשר בהחלט לצפות

 

אותה בציפוי שוקולד, בקרם שוקולד או בקצפת לפי טעמכם.

 

לבצק:

 

 

200 גרם חמאה, חתוכה לקוביות

 

1/4 1 כוסות סוכר

 

6 ביצים, מופרדות

 

1/2 כוס שוקולד מריר, מגורר

 

200 גרם  פרג, טחון

 

2 כפות אגוזים, טחונים או קצוצים

 

1 כפית תמצית וניל

 

לציפוי:

 

2 כפות מים

 

2 כפות יין אדום מתוק

 

1 כף ליקר שוקולד

 

50 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות

 

4 כפות סוכר

 

2 כפות אבקת קקאו, מנופה

 

100 גרם חמאה, חתוכה

 

לעיטור:

 

1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים  או בוזקים אבקת קקאו

 

 

 

עוגת פרג מצופה בשוקולד, כל ביס חגיגה

עוגת פרג מצופה בשוקולד, כל ביס חגיגה

 

 

 

להכנת הבצק- שמים את החמאה בקערת המערבל ומקציפים במהירות גבוהה. מוסיפים בהדרגה חצי מכמות  הסוכר מקציפים לקבלת תערובת בהירה ותפוחה. מוסיפים את החלמונים בהדרגה מערבלים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.

 

מוסיפים את השוקולד, הפרג, האגוזים  ותמצית הוניל  ומבליעים אותם בתערובת החלמונים. מעבירים לקערה נפרדת .

 

בקערת מערבל נקייה מקציפים את החלבונים במערבל במהירות גבוהה, תוך כדי הוספת יתר הסוכר עד לקבלת קצף יציב וחזק. מקפלים את הקצף המוכן אל תערובת הפרג.

 

מעבירים את הבלילה לתבנית  ומחליקים. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות צ') במשך כ-45-50  דקות. או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא נקי ויבש.

 

להכנת הציפוי – מערבבים בסיר קטן את כל חומרי הציפוי וממיסים על אש נמוכה תוך כדי בחישה, עד לקבלת תערובת אחידה.יוצקים את הציפוי על העוגה בעודה חמה. מעטרים באגוזים הקצוצים או בוזקים קלות את פני העוגה באבקת קקאו.

 

תבנית: בגודל 30+27 ס"מ, משומנת

 

 

טיפסקל 

 

רוצים להעשיר ולגוון את העוגה?

 

שילוב גרגירי הפרג עם תפוחים חמצמצים (מסוג גרני סמית) מעניק לעוגה מרקם עדין ונימוח, המעדן את טעם  גרגירי הפרג.

 

הוסיפו  3-4 תפוחי עץ קטנים חמצמצים קלופים ומגוררים גס, או 1/2 1 כוסות של מחית או רסק  תפוחי עץ, יחד עם  1 כפית אבקת אפייה אל החומרים, ותקבלו  גיוון מעניין  ומשודרג לאותה עוגה.





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

איך אתם אוהבים את המשמשים?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ