'סיציליאנו'

רשת מסעדות מזון מהיר בסגנון איטלקי. הגעתי לסניף ברעננה.   "סיציליאנו" מתמחה בהגשת פיצות שף, פסטות, קלצונה  וסלטים בניחוח ס

ניצול שאריות ממשלוחי מנות

אחרי שפורים חולף, אנו מוצאים את עצמנו מתמרנים בין ערימות ממתקים ועוגות שהגיעו במשלוחי המנות. לפניכם רעיונות יצירתיים לניצול שאריות החג  

ראשי » מתכונים » מתוקים » עוגות » גלילות פילו במילוי פירות יבשים

גלילות פילו במילוי פירות יבשים

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

גלילות פילו במילוי פירות יבשים


פסקל פרץ-רובין


עוגות בחושות, עוגות תופין, עוגות נימוחות ועסיסיות קלות להכנה. כשמשלבים בבצק פירות מיובשים או טריים, מקבלים הפתעה ועניין בכל נגיסה. לפעמים תמצאו עוגות ולהן מלית ומעטה של פירות

שעברו ריכוך ראשוני קל, תיבול והעשרה באגוזים ובפירות נוספים לפני שהוכנסו לתנור. התוצאה: מעטה פריך וטעים להפליא.

לפניכם מתכון נהדר להכנת שטרודל מהיר ומפתה במיוחד המזכיר את השטרודל האוסטרי או ההונגרי. ההכנה קצרה ביותר והתוצאה פריכה ומעודנת בזכות עלי הפילו.

הכינו גלילות פירות מיובשים מיוחדים לכבוד החג או  אחרי החג נשארו לכם פירות מיובשים  מט"ו בשבט, ערבבו את כולם למיקס צבעוני והרי לכם המילוי מושלם, בריא וזריז.

גלילת עלי פילו במלית פרות מיובשים בזוקה באבקת סוכר

גלילת עלי פילו במלית פרות מיובשים בזוקה באבקת סוכר

למלית:

250 גר' (1/4 1 כוסות) פירורי לחם

1 כוס יין אדום מתוק

1/2 1 כוסות סוכר

200 גר' חמאה (או מרגרינה) מומסת

2 כפות קינמון טחון

2 כפות קליפה תפוז מגוררת

1 כוס שומשום קלוי

2 כוסות אגוזי מלך קלויים וקצוצים

2 כוסות משמשים מיובשים קצוצים

1 כוס תמרים לחים וקצוצים

1/2 כוס צימוקים בהירים

לגלילות:

16 עלי פילו גדולים

200 גר' חמאה (או מרגרינה) מומסת

לבזיקה:

3/4 כוס אבקת סוכר (לא הכרחי)

מלית פירות מיובשים עשירה

מלית פירות מיובשים עשירה

להכנת המלית – שמים בקערה את פירורי הלחם ויוצקים עליהם את היין תוך כדי בחישה. מוסיפים את יתר חומרי המלית ומערבבים.

מחממים תנור לחום בינוני של 180 מעלות. משמנים משטח עבודה ופורשים עליו 2 עלי פילו זה על גבי זה. מברישים את העלה העליון בחמאה המומסת, מכסים בשני עלים נוספים ומברישים גם אותם בחמאה.

מניחים רבע מהמלית לאורך שולי הבצק המוברש בחמאה בצד הקרוב אליכם. מקפלים את השוליים הקצרים על המלית ומגלגלים את העלה לגלילה מהצד הקרוב אליכם אל הצד הרחוק. מכינים באותו אופן ארבע גלילות.

עורכים בתבנית את הגלילות, ומשאירים רווח ביניהן.

בעזרת סכין משוננת חורצים חתכים אלכסוניים לרוחבה של כל גלילה. מברישים את הגלילה בחמאה המומסת הנותרת ואופים בתנור שחומם מראש במשך כ-25 דקות. מוציאים מהתנור ומברישים שוב בחמאה. אופים 15 דקות נוספות עד שהגלילות מזהיבות. מצננים ופורסים.

אפשר לבזוק על הגלילות אבקת סוכר. מגישים קר או פושר לצד כדור גלידה בטעם וניל.

החומרים לארבע גלילות.

 

 יפיפיה וטעימה מאוד

יפיפיה וטעימה מאוד

 

 

 

טיפסקל הערך התזונתי

הפירות עשירים בסיבים תזונתיים, ויטמינים, מינרלים, נוגדי חמצון ורכיבים מגנים נוספים. מהווים מקור אנרגיה מצוין. 

טיפסקל – איחסון הפירות המיובשים

הפירות המיובשים נשמרות זמן ממושך בצנצנות זכוכית במקרר.

הפירות מעלים עובש במהירות אם מאחסנים בארון במקום לח.

כיום ניתן למצוא בחנויות המתמחות ובסתם חניות לכלי בית כילה קטנה אותה פותחים מעל למגש פרות מיובשים

והיא מגינה על הפירות מיתושים וסתם ברחשים שמתיישבים עליהם כשהם נותרים חשופים על השולחן.

 





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

איזה אגוזים תעדיפו במתוקים שלכם?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ