בקיצור...

  • מערבבים את כל החומרים היבשים.
  • מערבבים מים חמים וסודה לשתייה.
  • מוסיפים אל תערובת היבשים והפירות.
  • מעבירים לתבנית משומנת ואופים.
  • מזלפים טחינה וסילאן ומגישים.

מרפסת הצופה לים – SEA VIEW

בתחילת יוני  הושקה במלון הילטון תל-אביב מרפסת הסי ויו (SEA VIEW) ממנה נשקף נוף עוצר נשימה של הים התיכון, מים כחולים, מפרשיות ויכטות

נושאים בפטל

אני נוהגת להכין ממנו שלל מתוקים, ומשלבת אותו בתבשילים ומאפים שונים. בדרך כלל מוצאים אותו כל השנה במרכולים. אבל מה, קפוא! כשהוא של

ראשי » מתכונים » מתוקים » עוגות » עוגת תאנים ותמרים

עוגת תאנים ותמרים

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

עוגת תאנים ותמרים


פסקל פרץ-רובין


זוהי עוגה ברוח התקופה, היא בריאה, עשירה, מלאה בכל טוב וטעימה מאוד. בעיני היא מוצלחת בעיקר כי לא טורחים בהכנתה. צ'יק צ'ק העוגה בתנור והריח … הריח..

 

 

1/2 1 כוסות קמח מלא, מנופה

1/2 כוס גרגרי שומשום מלא

15 תמרים, מגולענים וקצוצים דק

10 תאנים, מיובשים קצוצים דק (או טריים בעונה) 

20 אגוזי מלך או פקאן, קלויים קלות, וקצוצים

1/2 כוס סילאן דבש תמרים

1/2 כוס שמן קנולה או חמניות

1/2 כוס מיץ תפוז או אחר

1 כוס מים, רותחים

1 כפית אבקת סודה לשתייה

 

לפיזור:

1/2 כוס גרגרי שומשום מלא

 

לעיטור:

2 כפות טחינה גולמית משומשום מלא טרוף ב- 2-3 כפות סילאן

2 כפות פרורי חלבה

 

 

שמים בקערה גדולה את הקמח, גרגרי השומשום ומערבבים. מוסיפים את שאר החומרים מלבד המים החמים והסודה לשתייה.

 

מערבבים בקערית את המים הרותחים עם אבקת הסודה לשתייה, מוסיפים בהדרגה אל קערת הפירות ומערבבים לבלילה אחידה.

 

מעבירים לתבנית ומשטחים. בוזקים על העוגה את גרגרי השומשום. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות צ') כ-30 דקות ומצננים.

 

מעטרים בזילוף קל של הטחינה וסילאן או מפזרים פירורי חלבה.

תבנית: תבנית קפיצית בקוטר 28 או 26 ס"מ

 

 

טיפסקל

מה עדיף דבש או סילאן?

שני מתוקים נפלאים הטובים לבישול ולאפייה. שניהם טובים באותה מידה, זה רק עניין של טעם וגוון. כשרוצים עוגה עדינה ובהירה התשובה היא דבש, כשרוצים גוון כהה יותר וטעם דומיננטי השתמשו בסילאן. ולפעמים ההחלטה היא לפי מה שיש במזווה.

 

 





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

איך אתם אוהבים את המשמשים?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ