החיתוך הספירלי

בימים אלו חברת 'כרמל דיירקט' מרחיבה את סדרת המוצרים תחת המותג SLICER ומשיקה מוצר חדשני בתחום קיצוץ ירקות:  

ניצול שאריות ממשלוחי מנות

אחרי שפורים חולף, אנו מוצאים את עצמנו מתמרנים בין ערימות ממתקים ועוגות שהגיעו במשלוחי המנות. לפניכם רעיונות יצירתיים לניצול שאריות החג  

ראשי » מתכונים » מתוקים » עוגיות » עוגיות תבלין

עוגיות תבלין

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

עוגיות תבלין


פסקל פרץ-רובין


טעמן הנפלא של העוגיות מתקבל ממבחר התבלינים המיוחדים והן המקנים להן טעם וארומה נפלאה.  ניתן להשתמש בקמח מלא, במקרה זה יש להגדיל את כמות הנוזל אותו מוסיפים לקבלת מרקם בצק גמיש ונוח לעבודה.

 

 

125 גרם חמאה

3/4 כוס סוכר חום

1/4 כפית מלח

1 כפית קינמון טחון

1/2 כפית ציפורן טחון

1/2 כפית זנגביל טחון

1/4 כפית פלפל שחור טחון

2 כפות קליפת תפוז מגוררת

3/4 1 כוסות קמח תופח, מנופה

2 כפות חלב או מים

200 גרם שקדים, קצוצים דק

 

לקישוט:

1 כוס חצאי שקדים מולבנים

 

 

מניחים את החמאה עם הסוכר בקערת מערבל ומערבלים תוך הוספת המלח והתבלינים עד לקבלת עיסה קלילה. מוסיפים את יתר החומרים ומערבלים לבצק אחיד. אוספים את הבצק לכדור,מניחים בקערה וסוגרים בפלסטיק ניצמד. שומרים במקרר ללילה.

 

משטחים את הבצק לעלה דק בתבנית תנור.מסמנים בו חלוקה לריבועים בגודל 5 ס"מ,ומעטרים כל ריבוע בחצאי שקדים.

 

אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני 180 מעלות צ' כ30 דקות .מצננים ומכניסים לצנצנת בעלת סגירה הרמטית.

 

החומרים לכ-30 עוגיות

 

טיפסקל

בהכנת בצק פריך, אל תלושו אותו יתר על המידה, ברגע שהבצק אחיד וניתק מהדפנות זה הזמן לעטוף אותו בניילון נצמד ולאחסנו במקרר.

 

אפשר ורצוי לרדד את הבצק בין שני דפי נייר אפייה, זה מקל על הרידוד ומאפשר איזור עבודה נקי.

 

במידה ואין לכם קליפות תפוז אפשר בהחלט להחליפם בקליפות לימון או להשתמש בטעמים  אחרים כמו ליקר, וניל ותבלינים.

 

כל המתכונים בהם נעשה שימוש בחלב ו/או חמאה יכולים בקלות להפוך למתכונים פרווה אם תחליפו את החמאה במחמאה והחלב במים או מיץ.

 



חזרה




סקרים בטעם

איזה אגוזים תעדיפו במתוקים שלכם?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ