בקיצור...

  • מכינים את גרגרי הקוסקוס.
  • מוסיפים עשבי תיבול ותבלינים.
  • מניחים את הסלט על צלחות הגשה.
  • מניחים על התבולה פרוסות דג.
  • מעטרים ומגישים.

נא להכיר: שף עמיר אילן

אם אתם מכירים או שמעתים על המנות: כנפי עוף ברוטב חריף, הום פרייס, סלופי ג’ו ופילדלפיה סטייק… אתם מכירים את השף עמיר אילן.

ניצול שאריות ממשלוחי מנות

אחרי שפורים חולף, אנו מוצאים את עצמנו מתמרנים בין ערימות ממתקים ועוגות שהגיעו במשלוחי המנות. לפניכם רעיונות יצירתיים לניצול שאריות החג  

ראשי » מתכונים » עיקריות » דג על מצע תבולה קוסקוס

דג על מצע תבולה קוסקוס

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

דג על מצע תבולה קוסקוס


פסקל פרץ-רובין


מצע של גרגרי קוסקוס מוגשים על סלט תבולה עשיר בעשבי תיבול ותבלינים. מגישים את התבולה עם פרוסות דקיקות של מוסר ים. מתקבלת מנת פתיחה מעניינת ומיוחדת.

מכיוון שמדובר בדג נא, רצוי לשמור את המוסר במקרר עד שמוכנים להגשה.

 

 

1 שקית  גרגרי קוסקוס

1 צרור נענע  קצוץ דק

1 צרור כוסברה קצוץ דק

1 צרור פטרוזיליה  קצוץ דק

2 עלי סלרי קצוץ דק

3 עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות

3 כפות שמן זית איכותי

חופן אגוזי פקאן או צנוברים, קלויים וקצוצים גס

מיץ מ-1 לימון

מלח

100 גרם דג מוסר, חתוך לפרוסות

1 בצל לבן, פרוס לפרוסות עבות וצלוי על הגריל או על מחבת

 

לעיטור:

פרוסות צילי ועלי נענע

 

 

מכינים את הקוסקוס על פי הוראות היצרן שעל גבי האריזה.

 

מערבבים את הקוסקוס המוכן עם  הנענע, הכוסברה, הפטרוזיליה, העלי סלרי, העגבניות, השמן זית, ואגוזי הפקאן, מתבלים במיץ לימון ומלח ומצננים.

 

לפני ההגשה בודקים ומתקנים תיבול, מסדרים על הצלחת את גרגרי הקוסקוס, מעל מניחים פרוסת בצל צלויה ועליה מסדרים מספר פרוסות דג מוסר.

 

מעטרים בטבעות צ'ילי ועלי נענע.

 

 

המתכון באדיבות השף תם קבלו, מסעדת Deca





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

איזה אגוזים תעדיפו במתוקים שלכם?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ