חדשים על המדפים

חברת פול מון ישראל החלה לייבא את FULL MOON –wine cooler  –  יין מבעבע כשר בטעמים מגוונים, מכיל 5% אלכוהול,   הכלאה של ענבי

כל הסודות והכללים לעוגת גבינה מוצלחת

מה לא נאמר על עוגות גבינה, גבינות, מעדנים, שמנות, אחוזי שומן איכות גבינה ועוד...כל שנה לקראת שבועות מתחיל המרוץ אחר עוגת הגבינה המוצלחת ביותר, הטעימה ביותר, הגב

ראשי » כתבות » קוסקוס מהיר בריא ויעיל

קוסקוס מהיר בריא ויעיל

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:




פסקל פרץ-רובין


קוסקוס היה חלק בלתי נפרד מילדותי, מהטעמים ומשגרת הבישולים של אמי.

 

מלאכת ההכנה הידנית של גרגירי הסולת נחשבה פסגת היכולות, ורק נשים שמאחוריהן ניסיון עשיר במטבח הצליחו למולל את הסולת לכדי קוסקוס מושלם.

 

שנים צפיתי באמי ובאחותי הבוגרת בהכנות,

 

 

 

וכשבגרתי גם אני הכנתי לבני ביתי קוסקוס באותה צורה שעברה מאם לביתה, מבלי לוותר ולפסוח על שום שלב – מהניפוי והגלגול, לאידוי ועד הייבוש.

 

 

אין ספק, קוסקוס היה נחלתן של נשים עמלות, עד שהגיע דוד שריקי ועשה לקוסקוס את מה שחלמו במשך דורות: מכונה שעושה הכול בעצמה. המפעל הראשון לייצור קוסקוס נפתח ביפו בעזרת נשים ערביות שגלגלו את הסולת בידיהן וייבשו את הקוסקוס בשמש.

 

בשיטה זו השתמשו רבים מתושבי צפון אפריקה לאגירת מזון. בהמשך התהליך דוד שריקי, הבעלים והמייסד של המפעל, תכנן ובנה מכונות, שחסכו את עבודת הידיים תוך הקפדה על שמירת איכות ואותנטיות המוצר.

 

כיום שלבי ייצור קוסקוס כוללים: ניפוי הסולת, גלגול הסולת, הבישול, הייבוש והאריזה, כולם אוטומטיים ונעשים על ידי מיכון משוכלל ללא מגע יד אדם.

 

קוסקוס מהיר

ההכנה המהירה הפכה את הקוסקוס לדייר קבע במטבח שלי. מעבר לתבשיל המסורתי עם הירקות, עוף, בשר או פירות הקוסקוס המהיר משמש אותי רבות בהכנת סלטים בריאים, תוספת לממולאים ושילוב עם דגנים נוספים.

 

זה בדיוק הזמן להתחבר לקוסקוס המהיר, יש שפע ירקות ופירות בשווקים שאפשר לשלב עם הכנתו, נוח להוריד אותו לסוכה ולשנע לטיולים בימי החופשה. מתבשיל מסובך ואיטי הפך הקוסקוס להיות אחד הבישולים המהירים, הגמישים והנוחים, הוא מקבל כל טעם במהרה והעובדה שיש לו גם גירסה מסולת מלא הופכת את הסלטים, הממולאים והבישולים למזינים.

 

 

קוסקוס מכינים מסולת, אז קודם כל, מה זה סולת?

 

הסולת, חומר הגלם ממנו עשוי הקוסקוס, מופק מטחינה גסה של גרעיני חיטה מובחרת, ומקורו בליבת גרעין החיטה, החלק בעל החלבון האיכותי של גרעין החיטה. הסולת נחשבת לחלק האציל, העדין והמשובח ביותר של החיטה. לכן אך טבעי הוא, שהסולת היא החומר ממנו מבשלים את דייסות-הבוקר, דייסות התינוקות, דברי המאפה והקינוחים המתוחכמים. וכמובן…את הקוסקוס.

 

הדרך הייחודית שפיתחו עמי המזרח לאדות את הקוסקוס הייתה בתוך סיר מיוחד המורכב משני חלקים: מסננת וסיר תחתון – הקוסקוסייר. בסיר התחתון התבשל המרק, הירקות והבשר ואדי התבשיל בישלו את גרגירי הקוסקוס במסננת שמעל.

 

 

 

 

מתעקשים על קוסקוס לפי הספר?

 

בואו לראות איך מכינים קוסקוס מסורתי צעד אחר צעד

 

 רוצים ללמוד על כל סודות הקוסקוס ? הירשמו לסדנה על הקוסקוס צעד אחר צעד……

 

קוסקוס מלא

 

הקוסקוס המלא מופק מסולת מחיטה מלאה ומכיל את כל מרכיבי גרעין החיטה: הנבט המכיל מגנזיום וברזל, האנדוספרם העוטף את הנבט המכיל פחמימות וחלבונים, הסובין העשיר בסיבים, ויטמין B3 , ויטמיןB1, מגנזיום, זרחן ואבץ.

 

הסיבים התזונתיים בקוסקוס מלא התורמים לתחושת שובע לאורך זמן והמעודדים את פעילות המעיים – עוזרים בתהליך העיכול, מאטים את ספיגת הסוכר בדם ומסייעים באיזון רמת הכולסטרול בדם.

לדברי הדיאטנית הקלינית שירה סולו, הקוסקוס המלא מומלץ לשוחרי הבריאות. "הקוסקוס המלא קל ומהיר להכנה וטעים כמו קוסקוס רגיל. בהתאם להמלצת פירמידת המזון החדשה להעדפת דגנים מלאים.

ניתן לשלב את הקוסקוס המלא בתפריט היומי במגוון אופנים: כמרכיב בסלטים, כתוספת למנה בשרית או דג, כמילוי של ירקות ואפילו כמרכיב בקינוח מתוק", הוסיפה שירה סולו.

 

 

 

טיפים מעשיים לבישול עם קוסקוס מוכן:

 •ניתן להכין סלט קוסקוס מעולה ממנת קוסקוס שנשארה במקרר מיום קודם.

 •כפית כורכום תעניק גוון צהוב לתבשיל הקוסקוס.

 •לחובבי הממולאים- ניתן למלא ירקות טריים או מבושלים בקוסקוס כתחליף בריא וטעים לאורז.

 •ואפשר למלא גם פירות.

 •שפים מקצועיים אוהבים מאד " לעבוד" עם הקוסקוס בגלל שהוא סופג טעמים בקלות.

 

 

מספר עובדות על קוסקוס

 

מקור הקוסקוס לא ממש ברור, היסטוריונים חלוקים בדעותיהם: ישנם ממצאים שכבר במאה ה-2 הכינו הברברים יושבי הרי האטלס קוסקוס,עוד טרם הגעתם של הערבים לצפון אפריקה. אחרים טוענים שהנתונים הראשונים הם מהמאה ה-9 וה-10 כשאכלו קוסקוס בצפון אפריקה. ידוע שבמאה ה-10 הגיע הקוסקוס גם לסיציליה, טוסקנה וברזיל.

 

במסורת הצפון אפריקאית הקוסקוס מסמל מזל וברכה. נהוג להכין קוסקוס בכניסה לבית חדש. כמו כן הקוסקוס הוא אחד מן המאכלים הראשיים המוגשים בחג המימונה כסמל לשפע ופריון.

 

המפעל הראשון בעולם לייצור קוסקוס הוקם באלג'יר ב- 1907. בישראל הוקם המפעל הראשון, "קוסקוס מזון", ע"י מר דוד שריקי בשנת 1969.

 

כיום ניתן לקנות את הקוסקוס המוכן להכנה קלה ומהירה (ללא בישול) – 5 דקות של השרייה במים רותחים (2 כוסות), 3 כפות שמן זית, כפית אבקת מרק, מלח ותבלינים לפי הטעם – והקוסקוס מוכן לאכילה. במקביל ניתן לאדות אותו כ-20 דקות בשיטה המסורתית.

 

כוס קוסקוס מבושל מכילה כ- 200 קלוריות, 12% מחלבונים, 87% מהפחמימות ורק 1% קלוריות מהשומנים. תורמת כ-35% מכמות הסיבים התזונתיים המומלצת ליום הנחוצים לעיכול.

 

קבלו מבחר מתכונים נפלאים:

 

קוסקוס מלא עם פירות 

 

דלורית במילוי קוסקוס מלא ופירות

 

קוסקוס עם עוף בחומוס

 

קוסקוס בירקות / מסייר

 

קדרת חומוס וכדורי בשר על קוסקוס

 

סנדוויץ' דג על מצע גרגרי קוסקוס

 

סברינת קוסקוס

 

סלט קוסקוס מלא – סירטון הדרכה 





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

לכבוד שבועות מה תעדיפו להכין?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ