החמישיה הפותחת

מכינים לחם ביתי ו"פותחים שולחן"   סדרה חדשה  מבית בני דרום תחת השם "פותחים שולחן" . אלו מוצרי גורמה ארוזה בצנצנות איכותיות

ניצול שאריות ממשלוחי מנות

אחרי שפורים חולף, אנו מוצאים את עצמנו מתמרנים בין ערימות ממתקים ועוגות שהגיעו במשלוחי המנות. לפניכם רעיונות יצירתיים לניצול שאריות החג  

ראשי » מתכונים » מתוקים » עוגות » עוגת גזר ואגסים בזיגוג דבש ושקדים

עוגת גזר ואגסים בזיגוג דבש ושקדים

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

עוגת גזר ואגסים בזיגוג דבש ושקדים
קטגוריות: מתוקים, מתכונים, עוגות

תגיות: אגסים, גזר, עוגה



פסקל פרץ-רובין


לפניכם מתכון נהדר מספרו החדש של ד"ר רני פולק "ליהנות מאוכל בריא" בהוצאת  פן וידיעות ספרים. מלבד הפירוט הנרחב והמעניין על מזון בריא, וכיצד נכון לשלבו בארוחות. אהבתי את השילוב הנהדר של הערך התזונתי לצד כל מתכון.

 

חמאת שקדים היא חמאה שמתקבלת מטחינה וכבישה של שקדים. כיום ניתן לקנות פרט לחמאת בוטנים גם חמאת שקדים, חמאת אגוזי מלך, חמאת קשיו, חמאת פיסטוק ועוד. בכולן אפשר להשתמש כדי לגוון את העוגה (טיפים לבחירת אגוז ניתן למצוא בעמוד 57). אם אתם לא מוצאים את המוצר או מעדיפים להכין אותו בעצמכם, ניתן לטחון שקדים או את האגוז הרצוי לכם עם מעט שמן אגוזים במעבד מזון, וליצור חמאה איכותית תוצרת בית (עמוד 58). את החמאה ניתן לאחסן במקרר כמה חודשים.

שימו לב שבבצק העוגה אין תוספת ממתיק בנוסף למתיקות הטבעית של האגסים, הגזר וחמאת השקדים. את השדרוג המתוק מקבל המתכון מהזיגוג בסוף האפייה.

 

 

1/2 1 (כ- 6 כוסות) מים

קורט מלח-ים אטלנטי

1/4 1 ק"ג גזר, מקולף ופרוס גס

6 כפות חמאת שקדים

180 גרם פולנטה

3 אגסים בינוניים, מקולפים, נקיים מגרעינים וחתוכים לשמיניות

5 טיפות תמצית שקדים טבעית, לא חובה

1 כף דבש

25  גרם שקדים מולבנים פרוסים, קלויים

 

 

מלאו סיר גדול במים עם מלח, והרתיחו על להבה גבוהה.הנמיכו ללהבה בינונית ובשלו את הגזרים כ 40 דקות עד שיתרככו מאוד.סננו את הגזרים ותנו להם להתקרר.

 

סדרו את פלחי האגסים במחבת גדולה עם 1/2 כוס מים  ואדו אותם על להבה בינונית כ 5 דקות , עד שיתרככו מעט.

 

הכניסו את הגזרים המבושלים למעבד מזון ורסקו למחית חלקה. הוסיפו את חמאת השקדים ותמצית השקדים הטבעית וערבבו היטב.

 

העבירו את תערובת הגזר לקערה גדולה והוסיפו בהדרגה את הפולנטה, תוך בחישה מתמדת בכף עץ, למניעת גושים.

 

חממו את התנור ל-180 מעלות צלזיוס. רפדו תחתית תבנית בקוטר 27 ס"מ בנייר אפייה והברישו את שוליה בשמן קנולה.העבירו את תערובת הגזר לתבנית וישרו בעזרת מרית גומי.

 

סדרו מעל בעיגול צפוף את פלחי האגסים ולחצו אותם מעט לתוך העוגה, כך שחציים יהיה משוקע בתערובת הגזר.אפו את העוגה 30 דקות עד ששוליה ייפרדו מהתבנית, הוציאו מהתנור וצננו.

 

בקערה קטנה ערבבו את הדבש עם כף מים רותחים והברישו את פני העוגה. פזרו מעל את השקדים הפרוסים.

 

החומרים 18 מנות

 

 

פירוט תזונתי למנה:

מנה: 1 פרוסת עוגה ברוחב 4.5 ס"מ.

 

105 קק"ל, 21 גרם פחמימות, 2 גרם חלבון,  2 גרם שומן, 0 גרם שומן רווי,  0 מ"ג כולסטרול, 3 גרם סיבים תזונתיים, 140 מ"ג נתרן.

 

תחליפים:

1/4 1 מנות פחמימה, 1/2 מנת שומן.

 

ספירת פחמימות:

כ-1/4 1 מנות פחמימה.

 

 

 





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

איזה אגוזים תעדיפו במתוקים שלכם?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ