בקיצור...

  • מכינים בצק
  • מכינים מלית.
  • מותחים את הבצק עד דק.
  • ממלאים את הבצק.
  • אופים , בוזקים אבקת סוכר ומגישים.

עוגות בוטיק

רוצים להיות  קצת יותר מקצועיים, או להעמיק  בעולם הפטיסריי?   בוא לטעום מהספר החדש של ר

כל הסודות והכללים לעוגת גבינה מוצלחת

מה לא נאמר על עוגות גבינה, גבינות, מעדנים, שמנות, אחוזי שומן איכות גבינה ועוד...כל שנה לקראת שבועות מתחיל המרוץ אחר עוגת הגבינה המוצלחת ביותר, הטעימה ביותר, הגב

ראשי » מתכונים » מתוקים » עוגות » שטרודל תפוחי עץ

שטרודל תפוחי עץ

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

שטרודל תפוחי עץ


פסקל פרץ-רובין


מתכון נפלא לשטרודל וינאי אותו למדתי בסדנה מיוחדת למתוקים מוינה שהתקיימה במלון הילטון תל-אביבי על ידי השף קונדיטורית קרינה ריזאג'.

 

בצק השטרודל איכותי הוא דקיק ועדין. ישנה טכניקה מיוחדת לפתיחה ומתיחת הבצק,טכניקה זו מאפשרת קבלת עלי בצק דקיקים ועדינים החובקים מלית תפוחים עשירה.

 

אחרי שהבצק מוכן ונח כשעה, מרדדים קלות את הבצק ובעזרת גב כפות הידיים מותחים את הבצק עד דק, פורשים על יריעת בד וממלאים.

 

לבצק:

 

4 כוסות קמח מנופה

קורט מלח

2 כפות שמן סויה

3/4 -1 כוס מים פושרים (בהתאם לספיגת הקמח)

מעט שמן לשימון הבצק

יריעת ניילון ניצמד

 

מלית:

3 כפות רום כהה  (או אחר)

1 כוס צימוקים כהים

2 ק"ג תפוחי עץ אדומים ,קלופים, מגולענים ופרוסים דק

1 כוס סוכר

2 שקיות סוכר וניל

1/4 כפית קינמון טחון

מיץ משני לימונים

 

למריחה והברשה:

125 גרם חמאה מומסת

 

לפיזור :

125 גרם  פירורי לחם או ביסקוויטים

 

לבזיקה:

1/2 כוס אבקת סוכר

 

 

שמים בקערת מערבל  חשמלי את הקמח, מוסיפים תוך ערבול את המלח, השמן והמים מערבלים לקבלת בצק גמיש וחלק. משמנים את הבצק ועוטפים ביריעת פלסטיק ניצמד. שמים בצד למנוחה של שעה.

 

משרים את הצימוקים ברום, מניחים בקערה רחבה את התפוחים החתוכים מוסיפים את הסוכר, סוכר הווניל, הצימוקים (אחרי סינון) הקינמון ומיץ הלימונים מערבבים היטב.

 

מרדדים את הבצק ומותחים עד דק – מתיחת הבצק תעשה על ידי הנחת הבצק על גב שתי כפות הידיים. מסובבים ומותחים את הבצק בזהירות עד שהוא מתרחב. מניחים על יריעת בד ומותחים את שולי הבצק לקבלת עלה בצק עדין ורחב.

 

מורחים את הבצק בחמאה המומסת, מפזרים לרוחב 2/3 מהבצק שיכבה של פירורי לחם או ביסקוויטים.

 

מניחים על שכבת הפרורים את מלית התפוחים. מגלגלים את הבצק עם המלית לקבלת כרוכית אחת ארוכה ואחידה.

 

מעבירים לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה, מברישים את הגלילה בחמאה מומסת . אופים בתנור חם בחום 200 מעלות צ' כ- 10 דקות מנמיכים את החום ל180 מעלות צ' וממשיכים לאפות עוד 40 דקות.

 

בוזקים אבקת סוכר . מגישים פושר עם גלידת וניל .

 

טיפסקל

מכמות הבצק רצוי להכין שתי כרוכיות. אפשר להכין רוטב וניל ולהגיש עם השטרודל.

 

 

 





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

לכבוד שבועות מה תעדיפו להכין?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ