בקיצור...

  • מכינים את הבצק לסברינה
  • מכינים סירופ
  • אופים ומצננים היטב
  • יוצקים את הסירופ על הסברינות
  • ממלאים קצפת ופירות

כף צִילחוּת, "מי השף?", ארוחה בקופסה

 "צִילחוּת" פירושו סידור הצלחת והגשת המנה בצורה מקצועית ואלגנטית שתרגש את האורחים. מי שתרמו ללידת המונח הן ללא ספק תוכניות הבישול הרבות ע

ניצול שאריות ממשלוחי מנות

אחרי שפורים חולף, אנו מוצאים את עצמנו מתמרנים בין ערימות ממתקים ועוגות שהגיעו במשלוחי המנות. לפניכם רעיונות יצירתיים לניצול שאריות החג  

ראשי » מתכונים » מתוקים » עוגות » סברינת קוסקוס

סברינת קוסקוס

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

סברינת קוסקוס


פסקל פרץ-רובין


מנה אחרונה על בסיס גרגרי קוסקוס מוכן מפתיע בטעם ובמהירות ההכנה. סברינה אישית לא שגרתית עשויה מגרגרי קוסקוס  ומוגשת עם קצפת וניל ופטל. את הסברינה האישית אופים בתבניות מאפיינס או בכלי  אפיה אישי בצורות שונות.

100 גרם סוכר

100 גרם שקדים טחונים

140 גרם קמח רגיל

280 גרם קוסקוס עדין

20 גרם אבקת אפיה

6 ביצים שלמות

240 מ"ל שמן תירס

1/2 1 כוסות מיץ תפוזים

1/2 כוס חלב

גרירת קליפת תפוז אחד

לסירופ:

1/2 ליטר מים

1/2 ק"ג סוכר

1 מקל קינמון

2-3 סטאר אניס

לקצפת וניל:

3 מיכלים – 750 מ"ל שמנת מתוקה

3 כפות גדושות אבקת סוכר

1 כפית תמצית וניל איכותית

להגשה:

1/4 כוס רום מאיירס כהה

2  קופסאות  פטל או תות  טרי

מבשלים בסיר קטן את כל חומרי הסירופ על להבה נמוכה. מביאים לרתיחה  ממשיכים לבשל  תוך ערבוב, עד שמתקבל סירופ דליל. מסננים ושומרים חם.

מערבבים את כל חומרי הסברינה בקערה גדולה בעזרת מטרפה  עד לקבלת בלילה אחידה.  משמנים היטב את תבניות השקעים ובוזקים בהן מעט סוכר. יוצקים מהבלילה לתבניות השקעים   עד כדי 3/4 מגובה השקעים.

אופים בתנור חם שחומם מראש  לחום 180 מעלות צ'  כ 15 דקות עד שהעוגות מזהיבות ומתמצקות, או כשקיסם הננעץ בבצק נשאר יבש ונקי.

מוציאים מהתנור ויוצקים את הסירופ החם  והרום על פני  הסברינות האישיות. מצננים היטב.

לקצפת וניל – במערבל חשמלי  מקציפים  את השמנת עם הסוכר והוניל עד שמתקבלת קצפת יציבה.

הגשה- פורסים את הסברינות ב 2/3 גובה העוגה. מניחים  על  כל בסיס  סברינה כף של קצפת וניל ומעטרים 4-5 פטלים או תותים

משעינים את החלק העליון של הסברינה  מעל  הקצפת ומגישים.

חומרים ל- 20 מנות אישיות תבנית 28 עגולה.

המתכון באדיבות קוסקוס משפחה חמה, צילום יחצ'





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

איזה אגוזים תעדיפו במתוקים שלכם?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ