ספר – סלטים

ספר בישול חדש נחת על שולחני סלטים - רפי כהן  צילום עטיפת הספר מיוחדת ולא שגרתית לא עוד שלל מנות של סלטים מביטים אלי דרך הכריכה

ירקות ממולאים

לכל אחד ישנו הסגנון שלו, אבל בסופו של דבר כולם נפגשים באותה נקודה עם הממולאים שלהם: בריח, בתחושה ובסיפור של בית ומשפחה.   הממולאים מתחברים אסוציאטיבי

ראשי » מתכונים » חגים » שבועות » עוגת גבינה על בסיס גלילות מישמש

עוגת גבינה על בסיס גלילות מישמש

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

עוגת גבינה על בסיס גלילות מישמש


פסקל פרץ-רובין


עוגה מרשימה, העשויה משתי גלילות מישמש וממולאת במלית עשירה של גבינה וקצפת. הכנתה אינה מסובכת, והיא מתאימה במיוחד לאירועים חגיגיים. יש להכין את העוגה יום לפני ההגשה.

 

 

לגלילות:

 

7 ביצים, מופרדות לחלמונים ולחלבונים

7 כפות סוכר

7 כפות קמח, מנופה

2 כפות שמן

1 קופסה (480 גרם לאחר סינון) מישמשים משומרים, מסוננים

3-2 כפיות ריבת מישמשים

 

למלית:

1 כוס מים

2 שקיות (28 גרם) ג'לטין נטול טעם

4 ביצים, מופרדות לחלמונים ולחלבונים

1/2 1 כוסות סוכר

3 כפות ליקר קיראסו

1 כף תמצית וניל

2 גביעים (500 גרם) גבינה לבנה רכה, 5% שומן, בטמפרטורת החדר

2 מיכלים שמנת מתוקה (קרה מאוד)

 

לעיטור:

10 פלחי מישמש

5 דובדבנים מסוכרים

1/2  כוס קצפת מוכנה

נייר אפייה

 

 

להכנת הגלילות:

מחממים תנור לחום בינוני (180 צ.).מקציפים את החלבונים במהירות גבוהה, מוסיפים בהדרגה את הסוכר ומקציפים לקצף יציב. מקפלים בעדינות אל הקצף את החלמונים, הקמח והשמן, לקבלת עיסה חלקה.

 

משמנים את התבניות המרובעות, מרפדים אותן בנייר אפייה ומשמנים אף אותו. משטחים בכל תבנית מחצית מעיסת הבצק, ואופים כל תבנית 15-10 דקות. מוציאים מהתנור, הופכים את העוגה על מגבת נקייה, קולפים את נייר האפייה, ומגלגלים לגלילה. מצננים.

 

שמים במיכל מעבד-מזון המצויד בלהב פלדה את המישמשים והריבה, ומרסקים למחית חלקה. פורשים את המגבת ופותחים בזהירות את הגלילות. מורחים את תערובת המישמשים על שתי הגלילות, בשכבה אחידה, ומגלגלים שוב לגלילה.

 

פורסים את הגלילות לפרוסות בעובי 1 ס"מ, ומרפדים בהן את התחתית והדפנות של התבנית העגולה.

להכנת המלית: שמים בסיר קטן את המים, זורים עליהם את הג'לטין, ובוחשים. מחממים על להבה נמוכה עד שהג'לטין יימס כליל, ואין מניחים לו להגיע לרתיחה. מצננים.

 

מקציפים את החלמונים במהירות גבוהה, מוסיפים בהדרגה כוס סוכר, וממשיכים להקציף לתערובת בהירה ותפוחה. מקפלים פנימה את הליקר, את תמצית הווניל ואת הגבינה.

 

מקציפים את השמנת לקצפת יציבה. בוחשים את הג'לטין הפושר לתערובת הגבינה, ואחר כך מקפלים לתוכה את הקצפת, בשתי פעמים.

 

מקציפים את החלבונים במהירות גבוהה. מוסיפים בהדרגה את יתרת הסוכר, וממשיכים להקציף לקצף גמיש. מקפלים את הקצף לתערובת הגבינה, ויוצקים את מלית הגבינה לתבנית המרופדת בפרוסות הגלילה. משטחים קלות את פני המלית, ושומרים במקרר למשך לילה.

 

עורכים במרכז העוגה פלחי מישמש ודובדבנים מסוכרים ומעטרים בתלוליות קצפת.

 

החומרים ל-2 תבניות בגודל 30X30 ס"מ   משומנת ומקומחת. ולתבנית קפיצית בקוטר 28 ס"מ

 

 





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

מהו המרק שלכם ביום חורף קר?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ