'סיציליאנו'

רשת מסעדות מזון מהיר בסגנון איטלקי. הגעתי לסניף ברעננה.   "סיציליאנו" מתמחה בהגשת פיצות שף, פסטות, קלצונה  וסלטים בניחוח ס

ניצול שאריות ממשלוחי מנות

אחרי שפורים חולף, אנו מוצאים את עצמנו מתמרנים בין ערימות ממתקים ועוגות שהגיעו במשלוחי המנות. לפניכם רעיונות יצירתיים לניצול שאריות החג  

ראשי » מתכונים » מתוקים » עוגות » ריבועי שוקולד מפנקים / בראוניז

ריבועי שוקולד מפנקים / בראוניז

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

ריבועי שוקולד מפנקים / בראוניז
קטגוריות: מתוקים, מתכונים, עוגות




פסקל פרץ-רובין


ריבועי עוגיות נמוכת (בגובה) עסיסיות, נימוחות ועשירות  בטעמן. העיקרון החשוב בהכנתן הוא השמירה על מרקמן העסיסי עם האפייה, אפייה ארוכה מידי מייבשת אותן והעוגיות מאבדות מאיכותן. כמו כן אפשר לשחק בשילוב החומרים אותם מוסיפים לעיסה, שוקולד ,אגוזים, שוקולד לבן ואפילו צימוקים.

יש להקפיד על גודל התבנית, תבנית קטנה מידי תניב עוגיות עבות וגבוהות מידי יש להקפיד על 1 ס"מ גובה עיסת הבצק.רפדו בנייר אפייה יקל על הוצאת העוגה שלמה קודם לחיתוך הריבועים.

חשוב לצנן היטב קודם לחיתוך. עוגיות אלו נפלאות לשלוח בחבילות במיוחד לחיילים כי הן נשמרות עד שבוע. נשמרות במקרר וניתנות להקפאה.

250 גרם שוקולד מריר ( 50-60% מוצקי קקאו) שבורים לקוביות

250 גרם חמאה

1 כוס סוכר

1/2 כוס סוכר חום

2 – 3 טיפות תמצית וניל איכותית

1 כפית רום או ברנדי

4 ביצים גדולות

1/2 2 כוסות קמח מנופה

1/2 כפית מלח

3/4 כוס אגוזי מלך או פקאן  או אגוזי פקאן מסוכרים קצוצים גס

לבזיקה:

1/2 כוס אבקת סוכר

להגשה:

עטרות נייר

ממיסים את השוקולד עם החמאה, הסוכר הלבן והחום  במיקרוגל. אפשר להשתמש באמבט מרים מניחים את כל החומרים בקלחת הנתונה בסיר עם מים ומנחים על להבה בינונית ממיסים תוך בחישה עד להמסה חלקה של כל החומרים.

מסירים מהאש או מוציאים מהמיקרוגל ומערבבים היטב. מוסיפים תוך בחישה מהירה את תמצית הווניל, הרום או הברנדי והביצים, טורפים במהירות לקבלת עיסה אחידה וחלקה. מוסיפים בפעם או פעמים תוך טריפה את הקמח והמלח ומבליעים לעיסה אחידה.

מעבירים לתבנית אפייה משומנת ואו מרופדת בנייר אפייה ומשטחים. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני 180 מעלות צ' כ- 30 דקות .

מצננים  היטב ובעזרת סכין מסלקים את השוליים היבשים קלות וחותכים לריבועים בגודל 5+5 ס"מ. מסדרים בכלי בעל סגירה הרמטית או מניחים בעטרות נייר מפדרים באבקת סוכר ומגישים.

החומרים לתבנית  בגודל 33+27 ס"מ.

לפניכם כל המתכונים שהגשתי לכם במשך השנה בתוכנית "עוד מעט שבת " רשת ב'

מבחר עוגות, קינוחים ומה שבניהם

חיתוכים פריכים ונטיפי שוקולד

מוס שוקולד בצי'ק צ'ק

עוגה מפנקת בניחוח קינמון

עוגת תמרים מהירה

עוגת תפוז קלילה

גביעי שוקולד חגיגיים

עוגת גבינה פירורים

עוגת תמרים ותפוזים

גלידת אפרסקים

עוגת שושנים

לחם ב"דבש" /  ברוז' בלעסל

עוגת פרג ותפוחים

עוגת גבינה בציפוי פטל או תות

עוגת שוקולד עשירה

עוגת פירות מיובשים

עוגה בחושה בניחוח תפוז ריבה ופירורים

חביתיות מתוקות / בלינצ'ס

עוגת תפוחים

אגסים ביין מוסקט מתקתק

עוגת שקדים קלילה / טישפשטי

עוגיות במלית משמש, קוקוס ושקדים

מאפים ומנות מעניינות לאירוח

חלה מתוקה

קינואה עם עשבי תיבול וחמוציות

דגים חריפים

גרגרי חיטה ועדשים פיקנטיים

מרק שלושת הכתומים

ירקות אפויים ברוזמרין, טימין וסילאן

סלט גזר ופקאן סיני

מאפה ממולא עלי סלק

לחם בטעמים



חזרה




סקרים בטעם

איזה אגוזים תעדיפו במתוקים שלכם?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ