נא להכיר: שף אורן דגן כפיר

אורן התחיל ללמוד  את רזי הבישול והקונדיטוריה במרכז למקצועות הקולינאריה "עושים בישול" לאחר זכייה במקום ראשון בתחרות ארצית .

כל הסודות והכללים לעוגת גבינה מוצלחת

מה לא נאמר על עוגות גבינה, גבינות, מעדנים, שמנות, אחוזי שומן איכות גבינה ועוד...כל שנה לקראת שבועות מתחיל המרוץ אחר עוגת הגבינה המוצלחת ביותר, הטעימה ביותר, הגב

ראשי » סדנאות » אפייה ביתית מוצלחת

אפייה ביתית מוצלחת

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:




פסקל פרץ-רובין


אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.

 

אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש. כמו פלסטלינה העיסה שלנו מקבלת חיים אחרים וצורה חדשה, וכל דרי הבית מוצאים סיבה לעבור ולראות מה מתרחש כאן.

 

 

 בסוף תהליך היצירה קשה מאוד להתאפק ולחכות לצינון המאפה (וזאת יודע כל מי שנכווה אי פעם בחייו ממאפה רותח – אבל מתוק מתוק…).

 

עם השנים, הלימודים והניסיון, גיליתי את התהליכים הכימיים העומדים מאחורי הפלא, מאחורי כל עוגה ועוגייה. ככל שעסקתי יותר בפישוט תהליכי הבישול והאפייה כדי להקל את תהליכי העבודה במטבח, פיצחתי את קסם האפייה.

 

העצות והטיפים שיובילו את כולם בקלות לתוצאות נפלאות ומאפים שתמיד מצליחים. אבל קסם הוא קסם –  האפייה טובה גם לנשמה ואין כמוה מתאימה לקירוב לבבות ולשיחות נפש עם מבוגרים כמו גם ילדים.

 

בסדנה זו  נלמד להכיר בצקים שונים וטכניקות עבודה יעילות, קיצורי דרך על מנת לקבל מאפים שתמיד תמיד מצליחים במטבח הביתי הפשוט…

 

 

הסדנה: מורכבת מ-2 מפגשים בבוקר 9:30  – 13:30 

 


 

 

 

 

 

       

 

סדנה פרונטלית  הכוללת 2 מפגשים

ההדגמה נעשית אל מול המשתתפים. משתתפי הסדנה יכולים ואף נוטלים חלק פעיל תוך כדי הכנת המנות.

 

למי מיועדת הסדנה?

למתחילים ומתקדמים ולחובבי בישול.

 

היכן מתקיימת הסדנה?

הסדנה מתנהלת ברעננה במטבח הביתי והמאובזר של פסקל.

 

מספר משתתפים?  

עד כ-10  משתתפים

 

אורך הסדנה? 

כל מפגש  4- 1/2 4 שעות

 

מה לומדים?

לומדים להכיר  סוגי בצק שונים ,חומרים, טכניקות עבודה, צורות ושיטות עבודה לקיצורי דרך, הקפאה האם ניתן לעשות?

 

כיצד להכין בקלות מאפים פשוטים ולא מורכבים תוך התבססות על הכרת הבצקים וההתנהגות שלהם.

 

 

מה מכינים?

 

בסדנה 1

לומדים להכיר את הבצק פריך והבחוש

מכינים מאפים משני סוגי הבצק

 

בסדנה 2

לומדים להכיר את בצק השמרים ובצק רבוך

מכינים מאפים משני סוגי הבצקים

 

 

בתום הסדנה

יושבים ואוכלים את מה שהוכן (או לוקחים טעימות הביתה)

 

הסדנה

כשרה, במטבח כשר

 

הסדנה תפתח רק בתנאי שיש מספיק משתתפים, הסדנה מתחילה בזמן.

 

נרשמים מראש עם מתן מס' כרטיס אשראי להבטחת מקום.

 

ביטול השתתפות בסדנה יעשה על ידי הודעה עד 48 שעות מראש

 

למניעת חיוב במחיר הסדנה המלא

 

יכולים להיות שינויים בפריטים שיודגמו בסדנה

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

הירשם לסדנה

חזרה




סקרים בטעם

לכבוד שבועות מה תעדיפו להכין?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ