ספר אפייה

בימים אלו יצא לאור ספר האפייה של ארז קומרובסקי.  השף שלימד אותנו  להתייחס בכבוד ללחם ולא להסתפק רק בלחם  לבן, או שחור, וכיצד צריך להתייחס

ירקות ממולאים

לכל אחד ישנו הסגנון שלו, אבל בסופו של דבר כולם נפגשים באותה נקודה עם הממולאים שלהם: בריח, בתחושה ובסיפור של בית ומשפחה.   הממולאים מתחברים אסוציאטיבי

ראשי » סדנאות » עלים דקים ומטריפים

עלים דקים ומטריפים

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:




פסקל פרץ-רובין


נפלאות הפילו – הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.

 

נוהגים להכין מהם את רוב המטעמים הפריכים והמפצפצים מהמטבח הצפון אפריקאי כמו: סיגרים במלית בשר, פסטלים במלית תפוחי אדמה, סהרון בריק ממולא ביצה ועשבי תיבול, משולשים ואו סיגרים ממולאים במלית מתוקה וטבולים בסירופ סוכר.

 

 

 

לצד עלי הסיגר תמצאו את עלי הפילו המוכרים בכל אגן הים התיכון ובמטבח ההודי אלו עלים דומים – עלי פילו המגיעים בצורת דפים מלבניים רחבים. העלים הבסיסיים נטולי טעם, ולכן הם נפלאים לשימוש בהכנת מטעמים מלוחים ומתוקים, חלביים ובשריים.

 

בסדנה זו נלמד לזהות ולהבדיל בין כל סוגי העלים הקיימים בשוק איך נשתמש בהם בצורה נכונה ויעילה גם כששומרים על הגזרה.

 

 

 

 

סדנה: בוקר 9:30 -13:30 

 

 

 

סדנה פרונטלית

ההדגמה נעשית אל מול המשתתפים. משתתפי הסדנה יכלים ואף נוטלים חלק פעיל תוך כדי הכנת המנות.

 

למי מיועדת הסדנה?

למתחילים ומתקדמים ולחובבי בישול.

 

היכן מתקיימת הסדנה?

הסדנה מתנהלת ברעננה במטבח הביתי והמאובזר של פסקל.

 

מספר משתתפים?

כ-10 משתתפים

 

אורך הסדנה? 

4- 1/2 4 שעות

 

 

מה לומדים?

להכיר את העלים והסוגים השונים הקיימים בשוק, מה המיוחד בעלים אלו? ערכם התזונתי? טכניקות עבודה וקיפול עם העלים- לחטיפים, לפשטידות ,לעיצובים מיוחדים.

 

מהו ההבדל בין עלי סיגר בעבודת יד לאלו במרכולים? ומתי משתמשים בהם? האם הם ניתנים להקפאה? ועוד….

 

מה מכינים?

פשטידת גבינה עשירה

 

כיסנים ממולאים במלית צמחונית – הצעות למליות מעניינות ולא שגרתיות

 

סיגרים – מתוקים בסירופ סוכר

 

מנות מעוצבות מעלי סיגר כמנה ראשונה או אחרונה

 

בתום הסדנה

יושבים ואוכלים את מה שהוכן (או לוקחים טעימות הביתה)

 

כשרות

הסדנה כשרה, במטבח כשר

 

הסדנה תפתח רק בתנאי שיש מספיק משתתפים הסדנאות מתחילות בזמן.

 

נרשמים מראש עם מתן מס' כרטיס אשראי להבטחת מקום.

 

 

ביטול השתתפות בסדנה יעשה על ידי הודעה עד 48 שעות מראש

 

למניעת חיוב במחיר הסדנה המלא.

 

יכולים להיות שינויים בפריטים שיודגמו בסדנה

 

 

הירשם לסדנה



תגיות



חזרה




סקרים בטעם

מהו המרק שלכם ביום חורף קר?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ