ראשי » מתכונים » ירקות » ירקות מבושלים » חציל ובטטה על האש

חציל ובטטה על האש

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

חציל ובטטה על האש


פסקל פרץ-רובין


כבוד לתוספת

 

על אף חשיבותם התזונתית, הירקות הטריים והמבושלים אינם מקבלים בארוחה ביטוי מספיק.

 

 

מתכון החציל והבטטה המענגים על הגריל עשוי לשנות אצלכם את המצב

 

 

ידוע לכל עד כמה חשוב לשלב בארוחות שלנו ירקות טריים ומבושלים, וכמהכדאי לשלב בה ירקות  במגוון מרקמים, צבעים וטעמים מעניינים.

 

 

על הדרך רצוי גם לעצב ולחתוך את הירקות בצורה מעניינת כדי שהילדים יתפתו להושיט את היד וגם לפתוח את הפה.

 

אבל לא פעם אנו מתעצלים להכין את הסלט או את הירק הנדרש, וכך יוצא שאיננו צורכים אותם תדיר. גם כשנערכים לארוחות חג או לאירוח משפחתי,

 

אנו בדרך כלל שמים דגש על המנה העיקרית או האחרונה, משקיעים בהם עניין ומחשבה עמוקה,

 

ומשום מה לא מייחסים חשיבות רבה להתאמת המנות הנלוות לארוחה, -בעיקר ירקות טריים ומבושלים.

 

סלטים  ותוספות של ירקות טריים ומבושלים הם מבחינתי פינוק אמיתי בכל ארוחה. אני משתדלת לשמור על מתכונים מהירי הכנה ופשוטים,

 

כאלה שגם משמחים בצבעוניותם הנהדרת. חלק חשוב מה"טעם" בעניין זה הוא צורת ההגשה – המנות חייבות להיות נאות ומושכות את העין.

 

אפשר גם לשלב בהם מעט קטניות (או תוספות אחרות) וכך להפוך אותן למנות ירק  המוגשות בדרך לא שגרתית, שהופכות כל סלט,  גם הפשוט ביותר, למנה בלתי נשכחת.

 

אחרי החיתוך מגיע התיבול, והוא צריך להיות עדין ולא דומיננטי, מחבק ומדגיש את טעם הירק. תפקידו הנוסף הוא לשוות לירק מראה מושך ומעניין.

 

לפעמים, כשאני ממהרת, הבחירה שלי היא להשאיר את הירק  שלם, לצוות אליו עשבי תיבול מעניינים, לעטוף אותו בנייר אפייה ומעליו רדיד אלומיניום,

 

ולהניח על להבה גלויה או לצלות בגריל בתנור. באותה הדרך אפשר להכניס את הירקות שלמים בכלי חסין אש אל המיקרוגל ולאפות בעוצמה

 

מריבית  במשך  שבע דקות. כל שנשאר הוא לחתוך, לתבל ולהגיש.

 

 

לחציל:

 

 

1 חציל גדול, עם הקליפה

 

מעט שמן זית

 

2 שיני שום, קצוצות

 

מיץ מ-1 לימון

 

2 כפות טחינה ירוקה

 

מלח גס ופלפל, לפי הטעם

 

לבטטה:

 

1 בטטה גדולה, עם הקליפה

 

מעט שמן זית

 

2 ענפי רוזמרין (או טימין)

 

מלח גס ופלפל, לפי הטעם

 

 

 

החציל:

 

צולים את החציל בגריל או על להבה פתוחה עד ריכוך. מניחים בכלי הגשה, ובעזרת בסכין חדה חוצים אותו לאורך.

 

 

בוזקים מעל את שאר החומרים ומגישים חם.

 

הבטטה:

 

מניחים את הבטטה על נייר אלומיניום, מזלפים מעט שמן זית, מניחים ענפי רוזמרין ובוזקים מלח ופלפל.

 

סוגרים היטב את הנייר וצולים בגריל או על להבה פתוחה עד ריכוך. מגישים חם.

 

טיפסקל

 

* בבישול ירקות – כדי לא לבשל את הירקות יתר על המידה ולהפוך אותם לרכים ודייסתיים,

 

הקפידו על זמני בישול מדויקים והשגיחו עליהם תוך כדי בישול.

 

* איזון נכון בתיבול – שמרו על הטעם הטבעי של הירקות ואל תכסו אותו לחלוטין, כךתשדרגו את הטעם באופן מינורי.





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

איך אתם אוהבים את המשמשים?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ