"משולחנה של אסתר המלכה"

מעצם עיסוקי באוכל מגיעים אלי ספרי בישול שונים ומגוונים, המטפלים לא פעם באוכל בדרכים מיוחדות ומעניינות.  השבוע היגיע אלי ספר ענק, גדו

ירקות ממולאים

לכל אחד ישנו הסגנון שלו, אבל בסופו של דבר כולם נפגשים באותה נקודה עם הממולאים שלהם: בריח, בתחושה ובסיפור של בית ומשפחה.   הממולאים מתחברים אסוציאטיבי

ראשי » מתכונים » חגים » חנוכה » סופגניות ממולאות אפויות

סופגניות ממולאות אפויות

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

סופגניות ממולאות אפויות


פסקל פרץ-רובין


רוצים להכין סופגניות אך לא רוצים לטגן? זה המתכון עבורכם, קבלו מאפה נפלא שנוצר במטבחי, גם מטעמי חיסכון קלוריות. מתקבלות סופגניות ממולאות אפויות נפלאות בטעמן. רצוי להכין כמות מספקת לבני המשפחה כי הן בשיאן באותו היום.

 

לבצק:

 

½3 כוסות קמח  (500 גרם)

½ קובייה או 1/2 שקית שמרית (25 גרם)

½ כוס סוכר (100 גרם)

3 כפות שמן או חמאה

2 ביצים (גודל L)

כ-¾ כוס מים או חלב ( 170 מ"ל)

1 כפית מלח

1 כפית תמצית וניל (אפשר גרידת קליפת תפוז או לימון)

 

למלית:

2 כפות שמן תירס

3 כפות סוכר

50 גרם שבבי שקדים מולבנים (½ כוס)

50 גרם צימוקים קטנים בהירים (½ כוס)

1 כפית קינמון

3 כפות ריבה מעורבת או מישמש

 

לסירופ:

1 כוס סוכר

1 כוס מים

1 כפית מיץ לימון

 

להברשה:

1 ביצה טרופה עם מעט מים

 

לטבילה:

50 גרם חמאה מומסת

 

 

שמים את הקמח בקערת מערבל, מפזרים סביב את השמרים והסוכר, מערבלים קלות. מוסיפים תוך כדי ערבול את השמן, הביצים, המים, מוסיפים מלח ווניל, מערבלים לקבלת בצק הניתק מדפנות הקערה. מכסים ומניחים במקום חמים כשעה עד שהבצק מכפיל את נפחו.

 

למלית – מחממים במחבת את השמן מוסיפים את הסוכר ממיסים כדקה ומוסיפים את השקדים, הצימוקים והקינמון. מטגנים קלות עד לקבלת גוון חום זהבהב. מסירים מהלהבה ומצננים היטב. מחלקים את הכמות לשתי קעריות לאחת מוסיפים את הריבה ומערבבים היטב. את השנייה מפוררים ושומרים לציפוי הסופגניות.

 

לסירופ: מניחים את חומרי הסירופ בקלחת ומבשלים כעשרים דקות לקבלת סירופ צמיג. מצננים.

 

הכנת הסופגניות – משמנים היטב את התבנית, נוטלים מעט מהבצק וצרים כדור בצק בקוטר 3 עד 4 ס"מ. יוצרים גומה ומניחים כפית מהמלית עם הריבה סוגרים ככדור בדרך זו מניחים את כל הסופגניות. טובלים את הסופגניות הממולאות בחמאה המומסת. מניחים במרכז התבנית סופגנייה ממולאה אחת ומסדרים סביבה את כל הסופגניות. מכסים ומניחים להתפחה נוספת במקום חמים כ-25 דקות.

 

מברישים בביצה טרופה את הסופגניות, מפזרים את יתר השקדים והצימוקים על הסופגניות.

 

אופים כ-25 דקות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי ויבש. מוציאים ומצננים מעט. יוצקים את הסירופ מעל בעוד הסופגניות חמות, מגישים בצלחת מרכזית. כל סועד בוצע את הסופגנייה שלו חמה ומתוקה.

חומרים לתבנית בקוטר 24/26 ס"מ

 

טיפסקל

אפשר לשלב במלית השקדים והצימוקים תפוחי עץ מרוככים במעט מים וסוכר.

 





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

מהו המרק שלכם ביום חורף קר?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ