מתכון נפלא לשטרודל וינאי אותו למדתי בסדנה מיוחדת למתוקים מוינה שהתקיימה במלון הילטון תל-אביבי על ידי השף קונדיטורית קרינה ריזאג'.

בצק השטרודל איכותי הוא דקיק ועדין. ישנה טכניקה מיוחדת לפתיחה ומתיחת הבצק,טכניקה זו מאפשרת קבלת עלי בצק דקיקים ועדינים החובקים מלית תפוחים עשירה.

אחרי שהבצק מוכן ונח כשעה, מרדדים קלות את הבצק ובעזרת גב כפות הידיים מותחים את הבצק עד דק, פורשים על יריעת בד וממלאים.

 

החומרים: ל- 2 כרוכיות

לבצק:

4 כוסות קמח מנופה

קורט מלח

2 כפות שמן סויה

3/4 -1 כוס מים פושרים (בהתאם לספיגת הקמח)

מעט שמן לשימון הבצק

יריעת ניילון ניצמד

מלית:

3 כפות רום כהה (או אחר)

1 כוס צימוקים כהים

2 ק"ג תפוחי עץ אדומים ,קלופים, מגולענים ופרוסים דק

1 כוס סוכר

2 שקיות סוכר וניל

1/4 כפית קינמון טחון

מיץ משני לימונים

למריחה והברשה:

125 גרם חמאה מומסת

לפיזור:

125 גרם פירורי לחם או ביסקוויטים

לבזיקה:

1/2 כוס אבקת סוכר

 

אופן ההכנה:

שמים בקערת מערבל חשמלי את הקמח, מוסיפים תוך ערבול את המלח, השמן והמים מערבלים לקבלת בצק גמיש וחלק. משמנים את הבצק ועוטפים ביריעת פלסטיק ניצמד. שמים בצד למנוחה של שעה.

משרים את הצימוקים ברום, מניחים בקערה רחבה את התפוחים החתוכים מוסיפים את הסוכר, סוכר הווניל, הצימוקים (אחרי סינון) הקינמון ומיץ הלימונים מערבבים היטב.

מרדדים את הבצק ומותחים עד דק – מתיחת הבצק תעשה על ידי הנחת הבצק על גב שתי כפות הידיים. מסובבים ומותחים את הבצק בזהירות עד שהוא מתרחב. מניחים על יריעת בד ומותחים את שולי הבצק לקבלת עלה בצק עדין ורחב.

מורחים את הבצק בחמאה המומסת, מפזרים לרוחב 2/3 מהבצק שיכבה של פירורי לחם או ביסקוויטים.

מניחים על שכבת הפרורים את מלית התפוחים. מגלגלים את הבצק עם המלית לקבלת כרוכית אחת ארוכה ואחידה.

מעבירים לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה, מברישים את הגלילה בחמאה מומסת . אופים בתנור חם בחום 200 מעלות צ' כ- 10 דקות מנמיכים את החום ל180 מעלות צ' וממשיכים לאפות עוד 40 דקות.

בוזקים אבקת סוכר. מגישים פושר עם גלידת וניל. אפשר להכין רוטב וניל ולהגישו עם השטרודל.

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here