הקובה – בערבית כבַֻה, כלומר כדור – הוא מאכל נפוץ בעיראק, אבל גם בכורדיסטן ובקווקז, בסוריה ובלבנון. שם כולם מכינים כופתאות עגולות וממולאות, וכל אחד מהם מנכס לעצמו את מומיחות ההכנה.

כדי להגיע לתוצאות טובות יש צורך בהקפדה על עיצוב הבצק שעוטף את הבשר, כך שיהיה עדין מספיק לא עבה מדי, שהמלית תשתלב בצורה איחדה עם מעטפת הבצק ולא תתנתק

מדופנות המעטפת ותיצור כיס אוויר. יש מי שלש את חומרי הבצק מיד, וישנה שיטה נוספת שבה שוטפים את הסולת מספר פעמים, סוחטים היטב, מוסיפים תבלינים ונותנים לבצק לנוח קודם להכנסת המלית.

הכללים לתבשיל קובה מוצלח:

יש להקפיד על שימוש בירק טרי למרק.

רצוי לבשל את הקובות במרק סמוך להגשה, כך הן מתרככות וסופחות את הטעמים בצורה הטובה ביותר. הבישול קצר ואורך כ– 20 – 25 דקות, תלוי בסוג הקובה. לפעמים גם 15 דקות מספיקות.

לקובה בורגול: על מנת לקבל בצק איחד ונוח לעבודה, כזה שלא יתפרק בשעת הטיגון או הבישול, חשוב להשרות במים את הבורגול לפני הכנתו.

רצוי ללוש ולעבד היטב את בצק המעטפת, על מנת לרכך אותו. בהמשך יש לתת לו לנוח מעט, כך הוא סופח את כל הנוזלים.

 

החומרים: ל- 30 קובות עגולות לתבשיל ל-10-8 מנות

קובה מתכון בסיסי

לבצק: למעטפת כופתאות הקובה

3 כוסות סולת

11/2כוסות מים

3/4 כפית מלח

2 כפות שמן

למלית:

3-4 כפות שמן

3 בצלים בינוניים קצוץ דק

1/2 ק"ג בשר טחון

1 כפית מלח

2 כפיות בהרט

3/4 כפית פלפל שחור

3 עלים של סלרי קצוץ דק

למרק הדלעת:

2 כפות שמן

1 בצל קצוץ דק

3 עלי סלרי קצוצים

1 עגבנייה קצוצה דק

9 כוסות מים

2 כפות רסק עגבניות

1 שן שום כתושה

מיץ מ-1/2 לימון

1 כפית מלח

1 כפית סוכר

1/2 כפית פלפל שחור

1 ק"ג דלעת חתוך לקוביות גדולות

 

קובה דלעת
קובה דלעת

אופן ההכנה:

להכנת מעטפת הכופתאות- מערבבים בקערה רחבה את כל החומרים לבצק לקבלת עיסה אחידה. מניחים לרבע שעה.

מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל הקצוץ עד לשקיפות. מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים 3-2 דקות. מסירים מהאשו מוסיפים את התבלינים והסלרי הקצוץ ומערבבים היטב למלית אחידה. צרים מהמלית כ-30 כדורי בשר.

נוטלים מעט מבצק הסולת ומשטחים אותו בין כפות הידיים לעלה דק ושווה בעוביו ככל האפשר. מניחים כדור בשר במרכז, עוטפים את כדור הבשר בבצק ומגלגלים. מניחים את הכופתאות על מגש.

מרטיבים או משמנים את כפות הידיים מידי פעם.

להכנת המרק – מחממים שמן בסיר רחב, מוסיפים את הבצל והסלרי הקצוץ, ומטגנים קלות תוך בחישה. מוסיפים את העגבנייה הקצוצה, מערבבים ויוצקים את המים ובוחשים.

מוסיפים את רסק העגבניות, השום, מיץ הלימון והתבלינים. מבשלים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ -15 דקות.

מוסיפים את הקובות מביאים לרתיחה שנייה, מוסיפים את קוביות הדלעת ומבשלים כ-25-30 דקות על להבה נמוכה. מגישים חם.

 

  • טיפסקל לאיחסון

הכינו כמות גדולה של קובות והקפיאו אותן. פוחדים שהקובות יתחברו אחת לשנייה בהקפאה ? רפדו תבניות קרטון של בציים ביריעת ניילון ניצמד, והניחו כל קובה בשקע כסו והקפיאו.

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין

 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here