בכל ארוחת חג ואירוע חגיגי נוהגים להגיש נתח של צלי בשר שלם למרכז השולחן. הנתח מקבל תוספות ותיבולים שונים ומגוונים ואז הוא פרס לעיני הסועדים.

מנה זו מהמטבח האלג'יראי מיוחדת זהו צלי בשר המקבל את הדרו מכמות הבצלים הגדולה והשילוב שלו עםהארטישוק הירושלמי יוצרים מרקם טעמים מיוחד ומעניין.

החומרים: ל-6-8 מנות

1 נתח של צלי כתף מספר 5 , במשקל 2 ק"ג

6 בצלים גדולים חתוכים לרצועות

1/2 כוס שמן זית

3/4 כוס מים רותחים

1 ק"ג ארטישוק ירושלמי שלמים קלופים

1 כף של מלח גס

1/2 כף פלפל גרוס

1כפית שאטה חריפה

1/2 כפית כורכום

 

אופן ההכנה:

בסיר רחב מחממים חצי מכמות השמן. מוסיפים את נתח הצלי, ומטגנים משני הצדדים -"סוגרים" מעבירים לצלחת.

מוסיפים אל הסיר את שמן הזית שנותר מחממים ומוסיפים את הבצלים מטגנים היטב עד להזהבה יפה.

מנמיכים את הלהבה לנמוכה.מחזירים את נתח צלי הבשר לסיר מכסים וממשיכים לבשל כ-40 דקות ללא נוזלים.

פותחים את הסיר ויוצקים סביבי לנתח הבשר את המים . מסדרים סביב את הארטישוק הירושלמי והתבלינים מנענעים את הסיר כך שהנוזלים יצפו את הארטישוקים והתבלינים.

סוגרים את הסיר וממשיכים לבשל על להבה נמוכה מאוד כשעה .

בודקים את רכות הבשר במידת הצורך אפשר להוסיף עוד 15 דקות בישול. מוציאים את נתח הבשר ונותנים לו להצטנן היטב מגישים כנתח שלם לשולחן או פרוס למנות.

 

המתכון באדיבות השף אבי לוי מסעדת "המוציא" צילום: שרית גופן

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here