לפניכם סלט שעועית אדומה פלפלים טופו וסלרי אשר נמצא על התפר שבין תוספת לארוחה. לרוב התוספות מתאימות באופיין למנות העיקריות ותפקידן העיקרי הוא להשלים את מנת החלבון הנדרשת לגוף ולהעניק לסועדים תחושת שובע בתום הארוחה. אולם הן יכולות בעזרת שינויים קלים להפוך מתוספת לארוחה שלמה. לשם כך משתמשים בסוגי קטניות שונות, דגנים ופסטות, שאותם אפשר להכין בדרך הבסיסית והפשוטה ובתיבול עדין, או ליצור מנות מפתיעות בצבע ומרקם שונה, המסייעים גם לעיניים לאכול ומוסיפים לבריאות.

סלט שעועית אדומה פלפלים וסלרי המובא כאן זו תוספת מעניינת ובעיקר טעימה מאוד. המנה מאוד מרעננת, צבעונית ומלאת תוכן. ניתן כמובן להגישה כמו שהיא או להוסיף לה קוביות טופו, נתחי טונה, או גבינת פטה.

סלט שעועית אדומה פלפלים וסלרי

החומרים: ל-6-8 מנות

1/2 ק"ג שעועית אדומה מושרת יום קודם ההכנה, ומסוננת

1/4 כוס עלי כוסברה קצוצים דק

1/2 1 כוסות עלי פטרוזליה קצוצים דק

4 פלפלים אדומים (גמבה) מנוקים וחתוכים לקוביות קטנות

1 חבילת טופו רגיל או טופו מתובל, חתוך לקוביות

4 גבעולי סלרי אמריקאי ,קצוצים דק

1 כוס פרוסות פטריות שמפיניון

1 כוס בצל ירוק קצוץ דק

1 פלפל חריץ ירוק קצוץ דק

5 שיני שום כתושות

3 כפות שמן זית

5 כפות מיץ לימון

מלח ופלפל לפי הטעם

 

 

סלט שעועית אדומה פלפלים טופו וסלרי
סלט שעועית אדומה מהיר הכנה לארוחה שלמה

 

אופן ההכנה:

מניחים את השעועית בסיר יוצקים מים עד כדי כיסוי ומבשלים על להבה בינונית עד לריכוך אך לא יתר על המידה. מסננים ומעבירים לקערה.

מוסיפים את כל החומרים לסלט ומערבבים טועמים ומתקנים תיבול בהתאם. מגישים כך או מוסיפים תוספת לפי טעמכם, טופו או טונה.

 

 

סגנון וצילומים:פסקל פרץ-רובין

 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here