היתרון הגדול ביותר במגוון העדות שמרכיבות את החברה הישראלית, טמון בשלל המטבחים, הטעמים והניחוחות שאנחנו זוכים להיחשף אליהם. ואם יורדים לפרטים: לכל עדה ישנה תערובת התבלינים המייחדת אותה.

התבלינים הללו הם השחקנים הראשיים בכל מטבח. ומלבד התבלינים ישנן גם תערובות ממרח שונות. ומעבר לטעמים השונים מסתתרת פרקטיקה אמהית: הממרחים המוכנים מבעוד מועד הם סוד ההכנה המהירה של מאכלים רבים שהשביעו משפחות גדולות.

סחוג: במטבח התימני מוצאים שני מטבלים חריפים במיוחד, סחוג אדום וירוק. הם בעיקר נלווים אל המנות המוכנות כמו: מאפי הג'חנון, המלאווח, הקובנה, הפתות והתוספות השונות.

הסחוג האדום מבוסס על שימוש בפלפלוני שאטה חריפים טחונים, שלהם מוסיפים תבלינים ועשבי תיבול. הסחוג הירוק עשוי מפלפל ירוק חריף ועשבי תיבול.

הסחוג מבוסס על שימוש בפלפלוני שטה חריפים טחונים אליהם מוסיפים תבלינים ועשבי תיבול. הסחוג הירוק הוא בדיוק כמו האדום אך עשוי מפלפלים ירוקים חריפים ומחוזק בכמות גדולה של עשבי תיבול, כל משפחה והמינון הרצוי.





החומרים: לצנצנת בינונית

150 גרם פלפלות אדומות חריפות, מיובשות וטחונות או פלפלים ירוקים חריפים וטריים

6 כפיות גרגרי כוסברה, טחונים

6 כפיות כמון, טחון

5 כפיות פלפל שחור, טחון

7 תרמילי הל, טחונים

20 שיני שום, מעוכות

3/4 כפית ציפורן, טחונה

2 כפיות מלח

450 גרם עלי כוסברה, קצוצים דק וטחונים

אופן ההכנה: 

מערבבים את כל החומרים ושומרים בצנצנת סגורה במקרר. או טוחנים הכל יחד.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here