קציצות ברוטב חצילים קלויים ועגבניות

סיפורו של המתכון: יום אחד שכנתי עליזה דנינו הזמינה אותי לטעום סלט חדש שהכינה. היא מאדה בשמן זית עגבניות, שום ופלפל חריף ואחר כך מוסיפה חציל קלוי ומאדה הכול יחד.

ואז עלה לי רעיון לצרף לסלט הנהדר הזה קציצות בשר ולבשל אותן יחד עם תערובת החצילים והעגבניות – התקבל תבשיל נפלא על בסיס המתכון שלה.

קציצות ברוטב חצילים קלויים

החומרים: ל-5-4 מנות

לקציצות:

600  גרם בשר בקר טחון

1  בצל גדול, מגורר גס

1  תפוח־אדמה, קלוף ומגורר דק

1  חופן פטרוזיליה, קצוצה

4  כפות פירורי לחם

1 כפית גדושה בהרט (תערובת תבלינים)

2 ביצים

מלח, פלפל שחור גרוס

שמן, לטיגון חצי עמוק

לרוטב חצילים קלויים ועגבניות:

1/4  כוס שמן זית

6 עגבניות, חתוכות לקוביות קטנות

6 שיני שום, קצוצות

1 פלפל חריף, נקי מגרעינים וקצוץ דק

4 חצילים קלויים, קלופים ומרוסקים גס

1 כף הריסה מתוקה

מלח, פלפל שחור גרוס

 

 

אופן ההכנה:

להכנת הקציצות-  שמים בקערה את כל החומרים פרט לשמן, ומערבבים. צרים מהתערובת קציצות מוארכות ושמנמנות. מחממים שמן לטיגון חצי עמוק (בגובה 2 ס"מ)  ומטגנים את הקציצות כ-3 דקות מכל צד עד להשחמה.

להכנת הרוטב -מחממים בסיר שטוח ורחב את שמן הזית, מוסיפים את העגבניות, השום והפלפל החריף ומטגנים 10 דקות על אש גבוהה. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים עוד כ-25 דקות עד שנוצר רוטב סמיך.

מוסיפים את החצילים הקלויים, מתבלים במלח ופלפל ובהריסה מתוקה ומערבבים.

להרכבת המנה – מוסיפים לרוטב את הקציצות ו-1/2 כוס מים, מכסים ומבשלים על אש קטנה כחצי שעה – מדי פעם מטלטלים את הסיר כדי שהרוטב לא ייחרך. מגישים חם עם לחם טרי או עם אורז.

 

המתכון מתוך הספר "מתכונים שאספתי בדרך" -בני סיידא

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here