סמוסה מהמטבח ההודי הם משולשים קטנים, פריכים ונימוחים אשר בין העלים המפצפצים מסתתרת מלית נהדרת של תפוחי אדמה מתובלים. מלית תפוחי האדמה לפעמים משלבת מחית אפונה ומתובלת בתערובת התבלינים גראם מסאלה

כיסונים אלו מוכרים גם במטבח הצפון אפריקה בשם פסטלים ובמטבח ההודי סמוסה. משתמשים בעלי בריק מרובעים או עגולים, או מחליפים בעלי פילו שנחתכו בגודל הרצוי.

החומרים: ל-10-8 משולשים

8-9 תפוחי אדמה

2 בצלים, קצוצים

8 גבעולי פטרוזיליה, קצוצים (לא חובה)

2 ביצים

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

1/4 כפית כורכום

10 עלי בריק בקוטר 25 ס"מ

שמן קנולה לטיגון עמוק

אופן ההכנה:

מקלפים, מבשלים ומועכים את תפוחי האדמה. מערבבים את כל החומרים מלבד העלים והשמן לעיסה אחידה. טועמים ומתקנים תיבול.

מניחים כף מהמלית על כל עלה ומקפלים למשולשים מהודקים. מטגנים בשמן עמוק חם עד הזהבה.

 

  • טיפסקל 

אם משתמשים בעלי פילו, מומלץ לאכול את הכיסנים מיד עם ההכנה, כיוון שהם יאבדו מאיכותם ופריכותם ככל שיעבור הזמן.

כשמחממים בתנור כיסוני פילו עושים זאת ללא כיסוי, כדי שהעלים לא יתרככו ויאבדו מפריכותם.

ניתן להכין את הכיסונים ואו הסיגרים להשתמש בתרסיס שמן ולאפות, האפייה תחסוך קלוריות אבל לדאבוני גם בטעמם הנפלא.

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here